Home sweet home

SEQ Home

Met Koninginnenacht brachten wij de nacht door in de middle of nowhere. Bij natuurpark de Weerribben in een pittoresk dorpje met de prachtigste huizen. We grapten al over resort F. Grapten over de luxe van 2 wasbakken. Genoten van het bad. De tuin. Het geklepper van de ooievaar in de tuin. Een prachtig huis waar je je ogen uit kijkt. Het genieten van die luxe werd donderdagochtend wreed verstoord toen D. ons uit de badkamer haalde met de woorden ‘aanslag’ ‘koningin’ ‘apeldoorn’ hijgend van de sprint de trap op en geschokt van de beelden die ze al had gezien.

Vrij snel na het nieuws dropen we af. We kwamen weer in ons eigen huisje. Die voor ons eigenlijk luxe genoeg is, van alle gemakken voorzien. Wensen blijf je altijd. Maar op dat moment hadden we allebei even de behoefte aan thuis. Voor de tv. Maar wat ik jullie niet wil onthouden, is het moois wat ik weer heb gespot. Een tijdje geleden kwam ik het voor het eerst tegen. In een ‘grote’ V&D, de plaatselijke vestiging in Meppel heeft namelijk altijd net niets. Ik kende het niet, maar stond versteld van de prijs/kwaliteitverhouding en de leuke dingen. Herkende ineens een vaas die ik heb gekregen van mijn schoonmoeder. Herkende ineens zeeppompjes en andere accessoires van ‘bij anderen thuis’. Tijdens mijn jacht naar een nieuwe badmat werd ik meteen verliefd. Helaas was dat het enige artikel waarvan ik de prijs niet echt kon waarderen. Mijn lief is namelijk overijverig met chloor. En mijn lief heeft de taak om zo af en toe grondige schoonmaak in de badkamer te houden. Menig badmat, handdoek, badjas en slof is hierdoor al verpest in de container beland. Een badmat van €50,00 durf ik dus niet aan.

Badmat SEQ Home

Badmat SEQ Home

Seq Home vaas. Die heb ik al. Alleen nooit geweten dat ie ook 'daarvan' was. Gekregen van schoonmoeders.

Seq Home vaas. Die heb ik al. Alleen nooit geweten dat ie ook 'daarvan' was. Gekregen van schoonmoeders.

Styling SEQ Home door Annders

Styling SEQ Home door Annders

Maar het was prachtig. Voelde heerlijk. Zou ook prachtig hebben gestaan. Groffe, lange haren. Een donkere, bruingrijze kleur. Uiteraard met anti-sliponderkant. En een formaat, waar ik meer aan zou hebben in de woonkamer, aangezien onze badkamer vrij klein is. In verhouding dan.

Maar ik ga het in de gaten houden. Heb al ontdekt dat behalve V&D, die het zowel online als ‘live’ verkoopt, er meerdere webshops zijn die het in hun assortiment hebben.

O ja, over ‘home’ gesproken. Van M., het vriendje van D., mijn lieve vriendinnetje, kreeg ik een erg groot compliment. Tijdens hun huizenjacht in Haarlem, zag hij een huis, wat hem deed denken aan dat van ons. En dat vind ie zo gezellig en mooi ingericht. Hij is fransman. En een compliment over inrichting van een fransman, telt dubbel. En schoonmoeders maakte me ook blij. Toen we later op de middag op K’dag in de tuin zaten, ze kwamen de tuinset aanschouwen, riep ze tussen het genieten van haar oranjetompouce door, dat je hier niet kunt zien dat we met 1 inkomen moeten rond komen. Dat is voor mij een groot compliment, aangezien het mijn sport is om te struinen, combineren en zeker niet teveel te betalen voor de inrichting. IKEA met kringloop, HEMA, familiespulletjes, volwassen meubelen en Action aanvulling. Toefje marktplaats en andere webwinkels erbij. Home is were the heart is. En die spreekt in onze ‘Casa Sapperdeflapperdedapmo’.