Home sweet home

Shoppen

Zoals bij iedere vrouw, is shoppen ook mijn hobby. Woonshoppen, funshoppen, fashion-shoppen, online-shoppen. Het liefst alleen. En zonder missie, want die mislukken altijd als je ergens naar op zoek bent. Juist als je ff niet kunt shoppen, kom je tegen wat je al zo lang zocht en wilde hebben. Of zie je eindelijk wat je al die tijd al bedoelde, maar je moeder niet aan haar verstand kreeg. Mijn moeder roept altijd dat iets wat ik in mijn hoofd heb, nog gemaakt moet worden. Of ik niet een cursusje handwerken moet volgen. Nee dus. Tenzij ik een patroon van de Urchin-poef tegen kom. Dan ga ik meteen aan de slag!

Vandaag het bericht dat de winkelstraten leger worden. De kredietcrisis raakt de burgers, maar het online-shoppen is in opkomst. Vooral Hoogeveen merkt het. Als je daar ooit geweest bent, snap je waarom de mensen het daar weren. My god, wat een depressieve winkelstraat. De koopgoot in R’dam is er nog fleurig bij! Een ellenlange winkelstraat met een water in het midden, dus van de ene naar de andere kant sjouwen is er niet bij. Tenzij je een bruggetje tegenkomt, maar ook die zijn schaars. De winkels zijn standaard, weinig origineels meer. De markt is een verschrikking, alle steuntrekkers zoeken elkaar daar op. Je struikelt over de invalidenwagentjes, waar op het oog kwieke, gezonde mensen zich mee verplaatsen. Je ziet ze nergens zoveel als in Hoogeveen. Eigenlijk is het een waar uitje, en als er een gezellig terras zou zijn, zou je je prima kunnen vermaken met het kijken naar tokkies mensen.

shoppen

Shoppen doe ik tegenwoordig ook liever online. H&M, V&D, Wehkamp, Neckermann, ideaal. Als het niet wat is, breng je het zonder probleem weer terug. Ook als je eigenlijk geen geld kunt missen voor een leuk jurkje, zijn er tal van mogelijkheden. Hoe fout. Eigenlijk vind ik het daadwerkelijk kopen niet eens het leukste. Gewoon het rondkijken. Vergelijken. Je vergapen. Shoppen in real life is veel vaker een deceptie. Bijvoorbeeld de collectie van Dyanne. Erg leuk, maar zeker niet op iedereen gemaakt. Een S-je valt als een flinke L, dat leuke shirt is net een jurk en ook de tas is het in het echt net niet. Online kijkend, zie je dat allemaal niet. Is het allemaal net iets mooier. En de stap om te kopen iets verder.

Ik kon ook niet wachten op de H&M Home collectie, maar die viel me zo tegen. De printjes zijn leuk, maar weinig origineel. Die stonden een jaar geleden al in de VT Wonen! De kwaliteit van de stoffen is ook niet bijzonder. Geen bestellingen van mijn kant dus. Al is de grijze sprei nog wel een item op de verlanglijst. Als ik weer wat nieuws wil, ga ik eerst wel bij de Action langs. Vorige week nog leuke kussenslopen en kleedje geshopt voor de vintage-stoel op kantoor. De rest van het huis is al redelijk in voorjaarssfeer. Vorige week teveel vrije tijd. Hopen dat het vandaag droog blijft, dan kan ik vanmiddag na school nog ff aan de gang. De clematis en de druif planten.

Online-shoppen vonden veel mensen lastig, toen het net bestond. ‘Je kunt toch niet zien en voelen, hoe het echt is?!’ riep vooral de oudere generatie. Inmiddels maakt het niemand meer wat uit. Ouders shopten een afzuigkap en inbouwoven online, wij onze eiken eet- en salontafel + bank, en zelfs onze steigerhouten tuinset. Als donderdag tijdens de bezichtiging alles naar wens is in ieder geval. Want helemaal op de gok, van een plaatje kopen, vonden we voor zoiets toch nog een beetje eng. Net als een huis van een tekening kopen. Lijkt ons ook niets.

Het wordt zoiets, maar met een salontafel. En uiteraard met antraciet grijze kussens:

Steigerhouten set

Nog wat leuke shoplinks:

www.basicwood.nl – hier gaan we donderdag kijken naar een nog zelf samen te stellen steigerhouten tuinset

www.lesfilles.nl – een super leuke webshop als je houdt van Franse snuisterijen

www.mugjevanmeppel.nl – superleuke winkel met van alles en nog wat

www.homedecocenter.eu – groothandel voor ondernemers

www.olivershome.nl – ook uit Meppel, maar als ik heel veel centjes had en nieuwe meubels moest, wist ik het wel!

Enjoy, tijdens de stormachtige maartse buien!