amsterdam Hotspots tips

Shopping: hotspots voor originele cadeaus

De sale is begonnen en in het buitenland was het gisteren Boxing day, wat in sommige landen voor vreemde taferelen zorgde. Zelf vind ik het na de decembermaand eigenlijk wel mooi geweest, maar ga ik nog even door. Op 3 en 9 januari is het weer feest bij ons thuis en daarna mag ik langzaam gaan nadenken over mijn eigen verlanglijstje. Een goed cadeau vinden is lastig, daarom een aantal niet zo voor de hand liggende adresjes waar je zeker weten slaagt!

Concrete Matter en Six & Sons

Leuke cadeaus voor mannen verzinnen, ik vind het iedere keer een uitdaging. Gelukkig bieden deze (web)shops uitkomst. Van Kaweco pennen tot scheerzeep, stoere rugzakken en messen. Beide winkels zijn eigenlijk ‘curiosity cabinets’ en ook prima toegankelijk voor stoere meisjes die houden van globes, opgezette dieren en skulls. Concrete Matter heeft een winkel op de Haarlemmerdijk en is HET adres in Amsterdam voor Marvis tandpasta, Six & Sons is net nieuw in de Haarlemmerstraat en hier kun je ook terecht voor koffie.

concrete-matter

Het Hanze Huis

Hier moet je heen voor de originele producten uit de plaats van herkomst. Het Hanze Huis is een inkoopverband met verschillende Hanzesteden in binnen- en buitenland. Fossier champagne koekjes uit Reims, zeep uit de Provence, Leone pastilles uit Turijn, Kusmi thee uit Parijs, papier d’armenie, caramel, limoncello, anijs. Met lege handen naar huis gaan is een kunst! Ouderwetse verpakkingen, blikjes die je herkent uit het huis van oma en bovendien pure producten.

Staalstraat 20 in Amsterdam, maar ook vestigingen in Zwolle en Groningen.
Openingtijden: maandag 12-18
dinsdag t/m zaterdag 10.30 – 18.30
zondag 11- 18

Het Hanze Huis - snoepwinkel voor authentieke producten

Het Hanze Huis – snoepwinkel voor authentieke producten

Droog Amsterdam

Tegenover Het Hanze Huis is het design walhalla van de ontwerpers van Droog Amsterdam. Een winkel, 1 hotelkamer, een gallery, fashion afdeling en restaurant in 1. Oh en ik vergeet bijna de sprookjestuin en de private dining. Behalve dat je hier goed kunt vertoeven, is het ook een perfect adres voor originele cadeaus, voor ieder budget. Momenteel staat de expo nog een paar dagen in het teken van The New Danish Cool, Scandinavisch design dus. Voor de mannen is er de Winter Camp Pop Up Store voor alle mensentials tijdens een weekend Into the Wild.

De private rooms, af te huren voor events & vergaderingen zijn net af en ZO mooi!

De private rooms, af te huren voor events & vergaderingen zijn net af en ZO mooi!

Tea Bar

Ook op de Haarlemmerdijk en de Tea Bar is een feest voor theeliefhebbers. Stel er zelf je eigen thee samen op basis van je smaakvoorkeuren of juist voor (of tegen) een kwaaltje, als energie booster of juist als slaapmiddel. Je kunt losse thee nemen, of voorverpakte pakketten kopen. Leuk als cadeau, een oppepper of bedankje. Ook voor accessoires als thee-eieren, theepotten, glazen etc. ben je bij de Tea Bar aan het juiste adres.

Sabine de Witte