design Hotspots Travel

Smakelijk lezen

Issue 6 citizenMag The Tasty Issue

Met smaak samengesteld

Sinds half mei was ik er mee bezig. Mijn eerste taak als ‘curator’ (samensteller) van het magazine van citizenM hotels, het online citizenMag. Het onderwerp was al gekozen en tijdens een overdracht overleg probeerden we er invulling op z’n citizenM’s aan te geven. Als je wel eens in een van de hotels bent geweest weet je, dat is net even anders dan normaal. Smaak gaat dus niet alleen over eten. Maar ook de invloed van reizen, mode, architectuur op je smaak. Met veel zorg zijn de onderwerpen en de daarvoor geselecteerde mensen uitgekozen om een bijdrage te leveren aan een smaakvol magazine. Vorige week was het zover. Het magazine stond live. Balen van die ene vertaalfout (en dat terwijl er een native speaker controleert, zo bleek maar weer dat het lastig is om de focus van de inhoud af te halen en dat het makkelijk is om snel over zo’n fout heen te lezen), maar blij met de reacties. Iedereen die heeft bijgedragen was blij, citizenM was blij en daarvan werd ik weer blij. Mijn debuut als ‘curator’ was geslaagd.

Uit handen geven

Tijdens het maken van het magazine kwam ik weer een oude bekende zwakte van mij tegen. Ik vind het lastig om dingen uit handen te geven. Denk steeds dat ik het maar beter zelf kan doen, maar ik heb mijn dagen al goed genoeg gevuld. Loslaten en uitgaan van de kwaliteiten van de mensen die je benadert. Wat een opluchting toen de artikelen goed waren gekeurd. Weer een kindje wat de eerste ‘bevalling’ heeft overleefd en nu, in samenwerking met citizenM, FormLab en mij, kan groeien.

Jouw smaak?!

Ik hoop dat je het citizenMag met plezier hebt gelezen en wil heel graag je feedback. Op de inhoud, op het onderwerp, op de lay-out, zonder feedback is het lastig om ‘groot’ te worden. Mail me al je tips, suggesties en kritiek, zodat ik er voor het volgende nummer, waar we ondertussen alweer mee bezig gaan en wat in september wordt gelanceerd, wat mee kan doen om het magazine nog leuker te maken. Nog niet gelezen? Bekijk het magazine en lees smakelijk!

Issue 6 citizenMag The Tasty Issue

Sabine de Witte