Cocooning

Smeerpartij

De kachels moeten weer aan, de wollen shawl maakt je haar lekker statisch en je huid ziet er uit alsof je bijna de 60 passeert; de winter is in aantocht. Dan moet er flink gesmeerd worden. Handcrème, bodylotion, gezichtcrème en de lippen niet te vergeten. En een keertje vergeten wordt genadeloos afgestraft; als je dan je jeans uittrekt moet je acuut stofzuigen omdat het lijkt alsof je je net hebt gescrubd.

In de zomer vind ik smeren niet erg, want door bodylotion wordt je sneller bruin. Aan lippenbalsem (liefst dr. Swaab) ben ik al jaren verslaafd, haalde zojuist 7 exemplaren uit 1 tas. Handcrème vind ik verschrikkelijk, want het duurt me altijd te lang voor het goed genoeg is ingetrokken. Dan heb ik alweer m’n kopje hete thee opgepakt wat dan gevaarlijk glibbert of m’n toetsenbord lekker plakkerig gemaakt.

Maar in de winter smeren vind ik verschrikkelijk. Kom je net onder de warme (in mijn geval hete) douche vandaan, moet je nog een half uur in de koude badkamer staan smeren. Ik heb sowieso wat moeite met douche rituelen in de winter, want het liefst kruip ik ’s avonds na een warme douche m’n bed in. Maar met natte haren als je in de slaapkamer wolkjes blaast is geen goed plan.

Ook in de winter ben ik Zwitsal trouw. Al speur ik stiekem al jaren bij de Douglas na weer die fijne grote pot. Dat was geweldig spul, 500ml bodylotion geurend naar olijf, snel intrekkend, soepel smerend en ik kon zelfs een smeerbeurtje overslaan. Toen ik bij de Douglas werkte, heb ik een hele voorraad, met fijne personeelskorting aangeschaft. Die voorraad is er al lang doorheen, ik ben het merk vergeten op te schrijven en nergens vind ik het weer. Daar heb ik m’n lesje van geleerd en ik heb er de stomme gewoonte aan over gehouden dat ik bij hou wat ik gebruikt heb, welk (kleur)nummer het was, welk merk etc. Zelfs van al mijn haarverven heb ik een overzichtje.

Hoogste tijd om me weer lekker in te (laten) smeren. Tuttebelzaterdag én zondag dit weekend.