Travel

Smeerpoe(t)s

Voorjaar. De zomertijd is ingegaan, we worden weer wakker terwijl buiten het zonnetje straalt en de vogels enthousiast fluiten. Een betere begin van de dag kan ik me niet voorstellen.

Nadeel van het voorjaar: hormonen. Niet dat ik daar zelf last van heb, maar meer de krolse katten en sproeiende katers in de buurt. Zo werd ik deze week al eens gedwongen tot een deel van de voorjaarsschoonmaak en kon ik de hele boekenkast uitsoppen en een deel van mijn lang verzamelde collectie weggooien. Alles onder gezeken door de enige niet-gecastreerde kater uit de buurt. Als ik dat beest voor mijn voeten krijg… Wonderbaarlijk genoeg is die dikke vette rode kater me iedere keer te snel af. Nooit heb ik problemen met poetsen, maar dit was ongepland en te smerig voor woorden.

Zijn baasje wilde niet mee werken en zijn leven beteren; geen geld voor een castratie. Daar sta je dan met je bek vol tanden en een onder gezeken huis. What to do? De oplossing is rigoureus en een behoorlijke investering (daar kan je bijna 3 katers van laten castreren). Een kattenluik wat alleen de aanwezen katten binnen laat, door middel van hun eigen chip. Zo supersonisch dat het zelf ‘op slot’ gaat als het donker wordt en bij het ochtendgloren de poorten weer opent voor de poezenbeesten. Het moet niet gekker worden. Maar het werkt, want voor het eerst in tijden ontdekte ik gisteren bij thuiskomst geen pislucht.

Zelfs de kattenwereld gaat gebukt onder technische ontwikkelingen en wordt 2.0. Een kat hebben mag dan heel 1.0 huiselijk en burgerlijk zijn, zo’n luik maakt het dan weer heel hip. Rode kater, 1-0 voor mij. En ik zou zorgen dat je voorlopig niet voor m’n voeten komt, want dan zullen die ballen van je het helemaal bezuren.

Happy Springtime!

PetPorte supersonisch kattenluik