Travel

Spaanse verjaardag

Onvergetelijke Spaanse verjaardag

Zondag was ik jarig en dat vierde ik in Barcelona. Zaterdagavond brak het feest al los. Met Spaanse vrienden M. en X., Patrick en Evelien werd er uiteraard gegeten, want dat is must #1 bij een Spaanse verjaardag. Veel en lekker eten. Na een uitgebreide tafelsessie, een prachtig cadeau (Smythson Places to Remember notitieboek) en veel hilarische foto’s met Incredibooth later, werd het tijd voor een bezoek aan de bar. Het populaire Bobby Gin, een ginbar met zo’n 50 verschillende soorten gin. En in Spanje krijg je vooral gin, met een beetje tonic, in halve vissenkommen. Iets voor twaalven haakten ook vrienden uit Parijs aan en werd ik toegezongen door de fijne mensen om mij heen. Overigens is trakteren als je jarig bent iets wat de Spanjaarden niet kennen en mijn gasten waren dan ook blij verrast dat het etentje voor mijn rekening was, maar betalen voor de drankjes mocht daarna niet meer :).

Smythson lederen reis dagboek

Buiten

Zondag was ik echt jarig en was het een voor Spaanse begrippen koude dag. Toch maakte het zonnetje het aangenaam en na een lekker ontbijt in de typisch Spaanse bar Ciutat Comtal was het tijd voor wat zonnestralen. In Parc Guell was het heerlijk, genieten van het prachtige park en de bijzondere mozaiek van Guadi, lekker mensen kijken en compleet verrast worden met ontroerende live muziek. Toen ik daar stond, in het zonnetje in het park, waar muziek uit Amelie werd gespeeld, pinkte ik even een traan weg. De muziek werd namelijk ook gespeeld op de afscheidsdienst van iemand die ik het ook had gegund om zo te kunnen genieten van het leven. Ik besefte me ineens hoe gelukkig ik was en dat dat vooral komt door dit soort kleine, onverwachte momenten. Vervolgens even snel uitgewaaid op het strand en lekker geluncht bij Mamarosa, waarna Evelien terug moest naar het koude Amsterdam.

Als een prinsesje

Mijn verjaardag werd extra feestelijk met een nachtje slapen in het Mandarin Oriental. Dit hotel is mijn vaste werkplek als ik in Barcelona ben, maar verder dan de lobby, het restaurant en het dakterras had ik het eigenlijk nog nooit gezien. Een uitgebreide review volgt, maar de fles cava en de chocoladetaart voor mijn verjaardag waren een goed begin van het verblijf! Als een ware prinses werd ik in de watten gelegd, en het bevestigde voor mij dat luxe niet zit in de grootte van de kamer, maar in de kleine dingen, als personeel wat je aanspreekt bij naam, weet wat voor thee je drinkt en je ook nog kan herinneren als je 4 maanden niet geweest bent. Het gevoel dat je thuiskomt en kunt genieten van dezelfde dingen om je heen. Iets simpels als een waterkoker, conditioner voor je haar (echt, de combinatie van chloorwater en goedkope shampoo resulteert bij mij in een coupe ravage en om na ieder tripje een afspraak bij de kapper te moeten maken gaat echt te ver…), bodylotion en gratis drinkwater, veroorzaken bij mij een instant happiness moment als ik op reis ben. Terwijl het eigenlijk geen luxe is, want thuis is dat allemaal voor handen. Net als internet in hotels, wat tegenwoordig geen luxe goed meer is, maar pure noodzaak. Ondergedompeld in luxe en slapen als een prinsesje, een perfecte afsluiter van een geweldige 27e verjaardag, waarop ik werd overspoeld met verjaardagswensen. Een verjaardag ver van huis en familie, wat op zo’n dag toch altijd even wennen is, maar met een echt jarig gevoel. Bedankt iedereen voor de felicitaties!

Verjaardag Mandarin Oriental Barcelona

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte