Travel

Speurneus

Als het om boeken en tv gaat, ben ik een grote fan van detectives. Als ik eens mag afwijken van de zware literatuur of de luchtige vrouwenseries zat ben, kruip ik graag in een Engelse detective, een ouderwetse Sherlock Holmes (kan niet wachten op de film met Jude Law!) en zelfs Duitse Krimi’s kunnen mij bekoren. Blij ben ik dan ook met het kanaal ‘Misdaadnet’. Den ganzen Tag oude Derrick’s, Law & Order en andere klassiekers.

Tegenwoordig is er Dexter. Al heel lang staat het boek op mijn ‘must-read-list’ maar het is er nog niet van gekomen. Inmiddels is er een tv-serie van de overdag sympathieke speurder die ’s avonds verandert in een psychopaat. Daardoor krijg je een nog mooier inzicht in het brein van zieke geesten als moordenaars en verkrachters. Zeker als Dexter zelf slachtoffer wordt van een spel tussen jager en prooi en de rollen zich langzaam om draaien.

Inmiddels weet ik waar ik de serie online kan kijken en hoop ik dat dit blogje wellicht aanleiding zal zijn voor iemand om mij komende week in het ziekenhuis te verblijden met het boek 😉 (Gemma & Partners van Petra Kruijt staat ook op m’n lijstje trouwens!) Als je eenmaal begint te kijken is er geen houden meer aan, moet ik noodgedwongen mijn handen verstoppen om mijn nagels niet van spanning af te bijten maar ook een kussen in de aanslag houden voor de wat heftigere stukjes. Het eerste seizoen werd de afgelopen weken uitgezonden op Nederland 3, de uitzendingen zijn nu nog online te bekijken.