Travel

Spot: Volt, bio met vibe

Restaurant Volt Amsterdam

Restaurant Volt

Volt is een nieuwe aanwinst in de Pijp. Op de hoek Ferdinand Bolstraat/Rustenburgerstraat is tegenwoordig weer leven in de brouwerij. En hoe. Het restaurant is strak maar gezellig. Bij mooi weer staat er een levendig terras buiten. En ze koken vooral biologisch. En dat dat allang niet meer suf is, bewijzen ze met uitstekende gerechten. Simpel maar smaakvol en met een bijzondere twist. Het brood van Menno is luchtig, de tapenade en boter smelten op je tong en de wijnkaart indrukwekkend. De prijzen verrassend: een 3 gangen menu voor € 33,00 is erg vriendelijk.

Maar dan net even anders

Het 3-gangen menu liet ik zitten, vanwege een uitgebreide lange lunch ervoor. Als voorgerecht at ik oesters, die uiteraard erg goed samen gingen met de champagne. Als hoofdgerecht had ik een pasta met mozzarella, basilicum en tomatensaus. Simpel maar vers en de pasta was precies goed qua hardheid. De tomatensaus was zoet en vol, zoals het hoort bij verse saus. Ook de hoeveelheid was perfect, hoewel de mannen waarschijnlijk teleurgesteld zouden zijn door de aanblik van het bord. Trust me, die verse saus vult! Ik had ook nog het geluk dat het een zwoele zomeravond betrof en ik dus heerlijk op het terras kon eten. Ook na een tweede bezoek met goede Sauvignon Blanc wijn, verliet ik tevreden deze nieuwe aanwist, op een klein koriander incidentje na (tip voor alle horeca-tenten: vermeld koriander altijd op de kaart, aangezien een heel groot aantal fijnproevers de smaak van afwasmiddel niet kan waarderen.

Absoluut de moeite waard als je een avond biologisch wilt eten, absoluut geen geitenwollensokken imago hier, maar juist een strak design interieur met vriendelijk personeel wat weet wat je wordt voortgezet.
Smakelijk!

Restaurant Volt Amsterdam

Sabine de Witte