amsterdam Home sweet home

STACH, Marleen Kookt en Foodware

Makkelijk gezond eten

Sinds ik aan het sapkuren ben lijk ik wel obsessed door eten. En dat ik geen keukenprinses ben is wel duidelijk. De keren dat ik thuis eet probeer ik zorgvuldig te vermijden, ik ben koningin ‘excuses om buiten de deur te eten’ bedenken. Maar, heel soms, is thuis eten ook wel fijn. Na een lange dag, waarna ik verder niet meer hoef te werken en met een film of serie op de bank plof bijvoorbeeld. Verleidelijk is het om dan een pizza te bestellen, sushi te laten komen etc. Maar gezond is anders. Gelukkig zijn daar nu een aantal hele goede oplossingen voor. Als je in Amsterdam woont, that is…

STACH – biologisch en vers

STACH zit op de Van Woustraat en is een ‘eetwinkel’. Kant-en-klare maaltijden, vers gemaakt met veelal biologische gezonde ingrediënten. Verse pizza’s (al een stuk gezonder), pasta, soep, salade etc. STACH is een prachtige plek, ik ben grote fan van het ‘font’ dat ze gebruikten en het toeval wil dat STACH tegenover de Albert Heijn zit. Handig voor je andere boodschappen 😉

Marleen kookt (en bezorgt thuis)

Marleen kookt en bezorgt sinds kort ook bij mij in de buurt en als ik deze week niet aan het sapkuren was geweest, had ik nu haar kookkunsten gereviewed. Voor nu blijft het alleen bij de tip. Marleenkookt.nl is een kook- en bezorgservice, voor lekkere en gezonde maaltijden. Iedere week ontvang je het weekmenu en als je binnen het bezorggebied woont, kun je aan de hand van 2 handige e-mails met het menu, je maaltijden inplannen. Het is dus geen lastminute service, maar als je van tevoren weet wanneer je thuis eet en liever niet kookt, is dit ideaal. Alle maaltijden worden aan het eind van de week van je rekening afgeschreven, dus geen gedoe met cash aan de deur. Wel zo veilig. Het eten ziet er echt heerlijk uit, alle ingrediënten zijn uitgebreid beschreven en na zo’n thuisbezorgde maaltijd hoef je je dus niet schuldig te voelen. Hoera voor Marleen!

Foodware

Er zijn genoeg traiteurs in Amsterdam, maar dit is toch wel mijn favoriet. Je kunt er lunchen, dineren en afhalen en het smaakt altijd goed. Verse ingrediënten, gezond eten en ook als je eens wat uitgebreider wilt eten prima voor- en nagerechten to go. Tot nu toe zat Foodware alleen op de Looiersgracht, Westerstraat en de Corn. Crusemanstraat, maar nu zit er eentje op loopafstand, in de Eerste van der Helststraat. Een beter alternatief voor het dure Stamppotje, waar ik iedere keer weer een beetje verdrietig van word en nog een bevestiging dat afhalen niet ongezond hoeft te zijn!

Sabine de Witte