Travel

Steigerhout

Inmiddels staat ‘ie al weer een paar maanden in de tuin, onze steigerhouten tuinset. Speciaal voor ons gemaakt, helemaal naar wens. Afgelopen week werd de tuinset voor mijn ouders afgeleverd. Inmiddels verplaatst van het ene naar het andere terras, volledig geschuurd én afgewerkt. Mijn vader laat er geen gras over groeien en wil het minstens vijf jaar onderhoudsvrij in de tuin laten staan. Dus heeft hij er de afgelopen week met bloed, zweet en tranen aan gewerkt. Het resulteerde in een kapotte schuurmachine van opa en wat gespleten nagels, vieze handen en een portemonnee met vele tientjes minder, maar het resultaat mag er wezen.

Nu moeten wij dus ook. Morgen impregneer inslaan, deze week nog ff schuurmachine bij vaders ophalen en zaterdag aan de klus. En dan staat ‘ie er over een weekje dus ongeveer zo bij:

Tuinset van m'n ouders, behandeld met grijze impregneerbeits

Tuinset van m'n ouders, behandeld met grijze impregneerbeits

Grijs. Buiten bij binnen betrokken, en andersom. Perfect op elkaar afgestemd. Nou die laatste blauwe verf nog van de kozijnen, en het is helemaal perfect. Maar weer op zoek naar een beunhaas dus! Want als ik moet wachten tot lief de kwast pakt…

Sabine de Witte