Travel

Stijl onderweg: Gili Papier

gili papier stijl onderweg

Weer tijd voor een ‘stijl onderweg’ met niemand minder dan Gili Papier. Je kent haar misschien als onze contributor of als onze bevriende PR-vriendin. Gili heeft veel fantastische persreizen georganiseerd en weet dus hoe je met een paar items verschillende leuke looks kunt maken. Gili mixt & matcht altijd een heerlijke look bij elkaar en toevallig gaat ze deze maand Tel-Aviv onveilig maken. Wat neemt ze allemaal mee en wat is haar stijl onderweg?

De reisstijl van Gili

 • Welk kledingstuk neem je altijd mee op reis? – Een zonnebril, basic wit shirt of wit overhemd, mijn sportschoenen en sportbroek, casual gympen zoals all stars, een net jasje waarmee je elke outfit kunt afstylen
 • Pak je veel te veel in en moet je op je koffer zitten of pak je efficiënt in? – Eerlijk is eerlijk, ik neem meestal te veel mee. Ik wil genoeg keuze hebben op de plek van bestemming. Ook al maak ik van tevoren setjes, ik neem altijd te veel opties mee. Ik probeer er wel steeds beter in te worden, want tijdens mijn laatste reis naar Kaapstad heb ik drie weken geleefd uit een mini-koffer
 • stijl onderweg gili papier

 • Hoe ziet een stijlvolle travel wardrobe er volgens jou uit? – Ik koop elk seizoen een paar nieuwe ‘reisitems’ en combineer die met een aantal klassiekers. Ik draag veel wit, zwart, donkerblauw, beige en legergroen en combineer dat met een druk item of leuke sieraden, shawl of riem. De truc is dus om een rustige outfit te combineren met een bijzondere accessoire. Daarnaast neem ik altijd een cross body bag mee, omdat ik graag mijn handen vrij wil hebben en voor het strand een lekkere grote mand waar ik alles in kan stoppen
 • Waarmee kom je op reis altijd weg qua stijl/fashion?  – Jeans (lang of shortje), wit shirt of overhemd, donkerblauwe blazer. Ik ben gek op panter- sterrenprint en een bretonse streep. Ik neem altijd verschillende items mee, waardoor je een simpele outfit leuk kunt (af)stylen
 • Wat was je grootste mode misser op reis? – Ik was tijdens een persreis in Sorrento (Italië), waarbij het in plaats van de verwachte heerlijke 25 graden, het uitzonderlijk koud bleek te zijn en ik had geen jas meegenomen. Gelukkig heb ik het opgelost door heel veel laagjes te dragen en een lekkere warme shawl overal overheen te draperen
 • Heb je wel eens een heel bijzonder item gekocht op reis? – Ik probeer tijdens elke reis een bijzonder item mee te nemen. Dat hoeft niet eens heel groot te zijn. Bijvoorbeeld een heerlijke olijfolie uit Italië tot aan bijzondere ketting van een plaatselijke markt in Kaapstad. Ik koester de herinneringen van alle reizen die ik heb gemaakt en het is leuk dat je die door middel van een aankoop voor altijd bij je kunt dragen
 • Koop je veel kleding op reis en is je winkelgedrag er anders? – Het hangt een beetje van de bestemming af. In Frankrijk, Amerika, Spanje en Italië ga ik vaak helemaal los, maar in Israël, waar ik vaker kom, heb ik daar helemaal geen behoefte aan. Als ik in het buitenland winkel koop ik sneller iets dan in Nederland, omdat ik er dan de tijd voor neem en als ik in Amsterdam een winkel binnenloop heb ik meestal haast en zijn het vluchtige aankopen
 • Hoe beïnvloed reizen je stijl? – Ik vind het waanzinnig om naar de kledingstijl te kijken van andere vrouwen. Met name in Parijs en Milaan kun je veel inspiratie op doen. Maar ook de Scandinavische landen hebben een geweldige stijl, waar ik graag naar kijk. Toen ik in Afrika was heb ik bij een lokale markt een geweldige sieraden gekocht die ik nog steeds graag draag. Dus in dat opzicht haal ik veel inspiratie uit anderen landen en verschillende stijlen
 • Welke stad of bestemming associeer je met jouw stijl? – Ik denk een mix van Parijs, Milaan en London. Ik houd van klassiek met een randje. Ik combineer bijvoorbeeld vaak een leren broek met een cashmere trui en stoere boots
 • Wie is jouw fashion icon? – Het klinkt misschien een beetje cliché, maar mijn grote voorbeelden zijn mijn moeder en oma. Mijn familie komt uit de confectie en daardoor zien oma en mama er altijd uit om door een ringetje te halen. Mijn oma is in de negentig en gaat niet naar buiten als haar haar, nagels, sieraden en make-up niet helemaal op elkaar aansluiten. Respect!Met mijn moeder winkel ik het liefst, ze ziet er zelf altijd super goed uit en kan ook heel goed shoppen voor een ander, heel handig zo’n familie!
Sabine de Witte