Instagram

 • Nieuwe aanwinst in de fijne Plantagebuurt: @olegpelmenibar. De Russische variant op de dumpling wint terrein, en is zeker in combi met een glas wijn (natuurwijn, Georgische parels) heel fijn! Open voor ontbijt (kwark pancakes!), lunch - op de kaart staan ook salades, borscht en ander fijns, borrel en diner. Traditionele recepten, moderne variaties en vooral: vers, handgemaakt en lekker. Zet maar op je lijstje, dit wil je proeven!
 • Volgende week opent @restaurantfelixamsterdam haar deuren, vorige week mochten wij al even proeven. Wat een aanwinst voor het culturele Felix Meritis! Zowel qua interieur (het behang is textiel en laat de zonsondergang in Amsterdam zien) als qua eten, wijn en team. Jonge fhef @florisvstraalen (voorheen Envy), sommelier @sparkling_power_ Saskia (Okura) en maître Sander @sander.vlm zijn aan elkaar gewaagd en weten een perfecte balans tussen fine dining in een casual sfeer met hier en daar een knipoog neer te zetten. Book yourself a table, approved!
 • Magisch Mandali ✨🧘🏼‍♀️ Uitzicht op Lago d’Orta, besneeuwde bergtoppen, strakblauwe lucht, winterzonnetje, yoga, mediteren, gezond eten, lezen en dat allemaal in stilte. Je eigen stem gaat er vreemd van klinken, maar je hoofd is ineens stil. Beste idee van het jaar: beginnen met een retreat. Cadeau voor jezelf!
 • Eerlijk, verdwijnen mooie hotel amenities altijd in je toilettas?
 • Ben jij op reis team alles uithangen of laat je alles lekker in je koffer zitten?
.
#inpakken #upgradeyourstyle #travel #inpakexpert #travelinglight #whattopack #portugal #autumn #algarve
 • Je hebt high tea en je hebt een thee beleving in de lobby van het @hotel_okura_amsterdam 🥰 Dit is zo’n feestje, je kijkt de hele middag je ogen uit en het smaakt ook nog eens waanzinnig. Yuzu obsessie still going strong! Perfect weekenduitje, hier fleurt iedere grijze winterdag instant van op! 
#okuramoments #hightea #luxurylifestyle #nevernoteating #hotelokuraamsterdam #okura #treatyourself #hotelexplorer #upgradeyourstyle
 • Toe aan een ‘pop of colour’? Dan moet je in Rotterdam zijn voor een flinke portie Japans pastel bij NISHI ontdekte @BroosB. Lees alle whereabouts nu op de site. .
#hotspots #rotterdam #nishimarket #supportyourlocal #originalretail #pinkeverywhere #popofcolour
 • Weekendtip voor lovers van sustainable luxury in je interieur: het zalige merk @palais timmert hard aan de weg met de mooiste duurzame spullen voor in je huis, voorzien van kekke printjes en kleuren. Dit weekend kun je de Jaipur collectie met o.a. lampen en fijne kussens vinden bij de pop-up in een andere fijne spot, @entrepotholland. Fleur je op zo’n grijze dag helemaal van op. Meer weekendtips via de link in bio 🛋
.
#weekendtips #amsterdam #popup #sustainableluxury #palais #entrepot #interieur #interieuradvies #vintage
 • De nieuwe Aesop winkel is een plaatje 🤍
Fotocredits: aesop
.
#retail #aesop #amsterdam #shopdesign #skincare #newintown
 • Yes, bijna weekend! Een van de weekendtips: de Johnnie Walker Blue Label bothy met whisky pairing bij The Tailor. Tot en met 20 december leer je dat 🥃 niet hoeft te wachten tot het digestief, maar juist heel goed met eten gepaard gaat!
.
#whisky #weekendtip #thetailer #bestbartender #johnniewalker #whiskypairing #bluelabel #luxurylifestyle #nhcollection #nhcollectionhotels
 • Stille getuigen van moeder natuur. De Maasai Mara is een uitgestrekt gebied waar het wildlife voor een groot deel haar gang kan gaan zonder menselijke ingrepen. Er wordt gelet op de dieren, alles gedaan om stropen te voorkomen, je mag niet off road rijden (maar op sommige stukken wel de auto uit, op eigen risico natuurlijk en daarom is met een gids op pad wel zo slim). Hoewel in het laagseizoen resulteert dat wel in alle auto’s die massaal op dezelfde ‘sighting’ af komen, en zo sta je ineens met >25 busjes naar een jagend luipaard te kijken, wat het dier niet echt helpt met de buit. Heel anders dan in meer private game reserves zoals Madikwe en Morukuru in Zuid-Afrika (bij de Botswaanse grens). Goed om over na te denken bij het kiezen van safari reizen: boxjes afvinken of animal wellbeing? 💚🐆
.
#kenia #safari #bushlife #safarireizen #conscioustravel #natureneedsheroes #wildlife #maasaimara #afrika #kenya #safaridesign

Follow Me!

Travel

Stijl onderweg: Iris Oosterloo

23/07/2017
Iris Oosterloo reisstijl

Tijd voor een nieuwe ‘stijl onderweg’ met niemand minder dan onze eigen Iris Oosterloo. Sinds januari versterkt Iris het team van Your Ambassadrice en is ze op reis geweest naar Bremen, mee geweest op een cruise van DFDS naar Newcastle, ging naar Bosnië-Herzegovina en is momenteel op roadtrip. Wat gaat er allemaal in haar koffer?

BIJ-NA!! #suitcase #pushyourself #neverfull #travel #roadtrip #pastwel

A post shared by Hierisiris_ (@hierisiris_) on

De reisstijl van Iris

 • Welk kledingstuk neem je altijd mee op reis? – Ik heb denk ik niet één kledingstuk dat ik altijd meeneem. Ik probeer altijd ‘laagjes’ in te pakken: een hempje, een strak shirtje en een trui of vest. O, wacht ik heb wel een vest dat ik nagenoeg altijd meeneem. Het is een vest dat ik al heel lang heb, ooit gekregen uit een erfenis. Het zit ontzettend comfortabel en past bij vrijwel alles (vind ik). En ik heb sinds dit voorjaar een stel nieuwe sandalen die ik echt niet meer kan missen. Ik loop constant op wolken!
 • photo Iris reisstijl trui2.jpg

 • Pak je veel te veel in en moet je op je koffer zitten of pak je efficiënt in? –Ik neem vrij weinig mee. Ten eerste omdat ik het heel vervelend vind om tijd te verspillen aan het uitzoeken van een outfit. Ten tweede omdat ik het vrij prettig vind om een outfit meerdere keren te dragen, want zie punt een. Ik ben zonder moeite twee maanden naar Nepal geweest met een 30 liter rugzak. En ik probeer zo efficiënt mogelijk te zijn bij het inpakken. Bijvoorbeeld een topje meenemen dat je ook als rokje kan dragen. Multifunctionele kleding!
 • photo Mijn koffer en ik.jpg

 • Hoe ziet een stijlvolle travel wardrobe er volgens jou uit? – Wat ik heel mooi vind is wijde stijlvolle kleding. Zoals het zwarte jurkje dat ik meehad naar Newcastle. Het is praktisch een pyjama, maar het ziet er toch vrij elegant uit gecombineerd met leuke schoenen. Een wijde broek met een wijde top vind ik mooi. Ik kijk liever na de stoffen van een kledingstuk dan naar bijvoorbeeld de print.
 • Waar kom je op reis altijd mee weg qua stijl/fashion? – Waar Sabine gaat voor zwart, ga ik voor donkerblauw. Ik val om de een of andere reden altijd voor donkerblauwe kleding. Ik probeer zoveel mogelijk kleur in mijn outfit te verwerken dus ik draag weinig zwart. O ja, en de panty is mijn ‘spijkerbroek’, want die draag ik altijd. Pluspunt: het neemt veel minder ruimte in!
 • photo a64b6fd7-0f8d-4c66-93b5-fc3b37b74ea9.jpg

 • Wat was je grootste modemisser op reis? – Er werd mij aangeraden om in Nepal een meer bedekkende kledingstijl aan te meten. Lange broek en een shirt met iets van mouwen zou voldoende zijn. Ondanks dit advies bleven de mannen op straat me nakijken en waren ze aan het grimassen als ik voorbij liep. Wat bleek: mijn zwarte truitje bleek helemaal doorschijnend te zijn… Oeps!
 • Heb je wel eens een heel bijzonder item gekocht op reis? – Ik zoek op reis altijd gelijk de tweedehands- en vintage winkels op. Zo neem je echt iets mee van de plek waar je bent, want de kleding komt van mensen die daar wonen. Zo neem je een stukje stijl van je vakantiegebied terug naar Nederland. Als ze er zijn dan ga ik ook de markt af en vaak koop ik dan wel iets. Meestal zijn dit geen kledingstukken, maar eerder zeepjes of lokale honing.
 • photo iris reist met trein.jpg

 • Koop je veel kleding op reis en is je winkelgedrag er anders? – Ik zorg altijd dat ik nog iets van plek in mijn koffer/backpack heb, zodat ik op de terugweg niet helemaal met twee voeten mijn tas moet aanduwen. Vroeger ging ik altijd naar dezelfde winkelstraat met dezelfde winkels als in Nederland om daar dan dezelfde kleding te kopen die ze hier ook hebben. Nu probeer ik bijzondere boetiekjes op te zoeken die echt hun ‘eigen’ kleding hebben. In de Balkan hebben ze vrij veel tweedehandswinkels en toen ik daar twee jaar geleden was heb ik dan ook heel veel kleding mee terug genomen. In Nederland doe ik precies hetzelfde. Ik hoop weinig nieuwe kleding, maar als ik ga koop ik meestal groots in.
 • Hoe beïnvloedt reizen je stijl? – Ik denk niet echt. Ik draag zelden een spijkerbroek. Dat komt goed uit, want als ik ga vliegen of lang in een trein moet zitten dan wil ik op een gegeven moment de kleermakerszit aannemen. Dit is mijn meest comfortabele positie en met mijn lengte van 159 cm pas ik overal tussen. Hierom draag ik ook op reis altijd panty’s, want die zijn rekbaar. Als ik echt in een land ben met een andere kledingstijl dan neem ik die gelijk over. Als ik naar een wat minder extreem land ga dan behoud ik veelal mijn eigen stijl. In Amsterdam heb je al zoveel keus in kledingstijlen dat ik denk dat deze in andere landen met een enigszins Westerse cultuur niet echt verschilt.
 • photo IMG_1002.jpg

 • Welke stad of bestemming associeer je met jouw stijl? – Dit is een lastige vraag. Ik heb geen idee eigenlijk. Scandinavië? Maar dat is alleen maar mijn associatie met wijde kleding die ik heb bij het hoge Noorden. En ik ben vrij minimalistisch, dat is wel echt Scandinavië.
 • Wie is jouw fashion icon? – Een vriendin van mij draagt altijd erg leuke kleding. We hebben ook nog eens dezelfde pasvorm. Als zij kleding wegdoet of verkoopt dan kom ik altijd met tassen terug. Heerlijk! Een echt bekend persoon als icon, dat heb ik niet.

Sabine de Witte

Reisjournalist at YourAmbassadrice
(Reis)Journalist en Content Creator. Voor altijd nieuwsgierig en op zoek naar de meest bijzondere plekken op het gebied van luxe reizen, lifestyle, gastronomie en design
Sabine de Witte

Instagram

 • That Mandali glow ✨ Since I’m back I found myself a new long term career goal, amazing opportunities crossed my path and I’ve opened up myself for new plans and people. My 🖕🏻 became my best friend: if you don’t like me or what I do, not my problem. Best start of the year - although next year I’ll go somewhere less winterish 🧳
 • Can’t get enough of airplane window views like this 🏔
 • The power of silence, nature and Mandali is pure magic ✨🧘🏼‍♀️ Threw some old baggage from the top of a mountain, was surprised how natural silence and not touching my 📱devices felt, read 3 books, was surprised to hear my own voice again (and how much noise eating makes, although it felt very mindful, taking 9 minutes for one mandarin) and I feel much lighter. Best start of the year, what a gift to me, myself and I! Thanks @mandali_retreats (all paid for myself) for your magic! 🏔 - and @deblonsports for making me feel comfortable wearing yoga pants all day every day - except I still won’t fly in it, it is stylish as hell! 📸by @fionacitroen who inspired me to invest in myself #mandaliretreat #mandali #italy #piedmont #mountaingirl #silence #silentretreat #gift #luxurytravel #upgradeyourstyle #glow
 • Went on a solo retreat and this is what I mainly did: endlessly staring outside, mesmerized by the beautiful views on local nature, drinking tea and moving towards every little ray of sunlight. I can highly recommend going on a little trip solo. It is easier to unwind from daily life, you can 100% do what you really feel like and you can finally reflect and act on what’s been on your mind for a while. Would you go on a trip alone? 
#mooirivier #soloretreat #travelingalone #memyselfandiandthezelfontspanner #nature #selfcare #conscioustravel
 • Snapping into the new year 📸 Trying to get out of hibernation mode, luckily the Italian mountains are calling me for a weekend of zen, silence and yoga at @mandali_retreats 
Captured by @clacam .
#snappingintothenewyear #snappingintoreality #hibernation #photography #shootingtime #zenbine
 • 2019: the year least travelled in my past decade. In which I learned: the curiosity and wanderlust are stronger, you can’t force yourself into not wanting to explore, in having a ‘normal’ life. It’s also the year I finally felt home in my own place. Contradicting much, but coming home never felt so good. My place, my rules, my mess, my carefully curated interior, my designs, my safe heaven, art, memories. Home. And now I’m off to @mooirivier - the last trip of the year, a solo retreat. Me, my thoughts, plans, ideas and a notebook, nature and silence. Recharging. See you next year, excited for the 2020 journey! .
#playtime #beach #sandcastles #portugal #tripdownmemorylane #praiadaluz #algarve #bestbeachesineurope #soloretreat
 • First time in years celebrating Christmas in NL, decided not to make it a tradition, gosh it’s dark, moody and grey. Merry Christmas y’all 🎄
 • Never stop playing 🌊
.
#beachgirl #portugal #algarve #waves #innerchild #jump #neverstopplaying #nevernottraveling #bestbeaches #beautifuldestinations #europetravel #travel #bretonstripes
 • This year I travelled only a fraction of the years before (yeah environment, meh me growing) but I sincerely hope I infected this little one with the travel bug. She reminds me of myself, with an even more curious and open eye, knows no fear. Grateful we as a family got the opportunity to explore Portugal, travel really is the only thing that makes you richer. 📸 (and 👧🏼) by @monique_dew .
#portugal #family #nevernottraveling #grateful #richkidsofinstagram #minime #travelbug #algarve #beautifulbeaches
 • Nairobi is one of the greenest cities, a delight to exchange city life chaos with the Karura forest. Walking towards a new trip here, adventure awaits! .
#kenya #karuraforest #nairobi #greencity #urbannature #cityforest #nature #forestbathing #walkingtowardsnewadventure #africa #fridayflashback
 • Monday Motivation: work hard, travel further and relax more
.
#aftermountainbikeglow #kenya #bikesafari #iphonetest #mondaymotivation #workhardplayharder #neubaueyewear #dogoodseegood #powerstones

Follow Me!