Travel

Stijl onderweg: Monique van Loon

stijl onderweg met monique van loon

Weer tijd voor een ‘stijl onderweg’ met niemand minder dan Monique van Loon. Je kent haar vast van Culy.nl, maar gaat op het internet al ‘way back’ met Girlscene. Monique heeft een heerlijke eigen stijl, een fabuleus leven met heel veel lekker eten en leuke reisjes en een jaloersmakend Instagram-account. Hoogste tijd om Monique eens aan de tand te voelen over haar stijl onderweg!

De reisstijl van Monique

 • Welk kledingstuk neem je altijd mee op reis? – Een grote sjaal (ook handig als kussentje), goede Nike sneakers en een leren jack. Die past bij alles!
 • Pak je veel te veel in en moet je op je koffer zitten of pak je efficiënt in? – Ik pak super efficient in; ik maak thuis als setjes en neem altijd maar een paar “extra’s” mee. Thuis verbaas ik me er altijd over dat alles is gedragen en ik niks over heb… Tsja, met de jaren (en de reizen) word je er beter in!
 • photo stijl-onderweg-monique-van-loon_zpspqiiicmt.jpeg

 • Hoe ziet een stijlvolle travel wardrobe er volgens jou uit? – Ik denk dat je altijd de mooiste stukken uit je kast moet meenemen waar je superblij mee bent en je comfortabel in voelt. Daarnaast kijk ik altijd heel erg naar het kleurenpalet: alles moet (ongeveer) bij alles passen. Zo kun je makkelijk mixen & matchen. Ik neem dan ook vaak schoenen en tassen mee die bij alle outfits leuk staan. Daarnaast is het slim om een beetje te letten op stoffen: materialen die kreukvrij de koffer uitkomen. En tot slot: één stijlvol jurkje mee is altijd slim. Je weet nooit waar je terecht komt…
 • Waarmee kom je op reis altijd weg qua stijl/fashion? – Streepjes! Ik ben sowieso een groot fan van streepjes en het staat zowel vrolijk als klassiek. Daarnaast draag ik persoonlijk ontzettend veel zwart, en da’s altijd goed.
 • Wat was je grootste mode misser op reis? – In Parijs bleek ik thuis al mijn sokken te zijn vergeten. En het was 5 graden buiten… Gelukkig zat er een Muji om de hoek van m’n hotel, daar heb ik flink ingeslagen en ik draag die sokken nog. Stiekem een aanrader dus!
 • Winters lookje met m'n favoriete camel coat van H&M ❤️

  A post shared by Monique van Loon ? (@moniquevanloon) on

   photo stijl-onderweg-moniquevanloon_zpsgynevpkd.jpeg

 • Heb je wel eens een heel bijzonder item gekocht op reis? – Toen ik ’s nachts in mijn eentje op het vliegveld van Bangkok ronddoolde en mezelf wakker moest houden om de vlucht niet te missen, ben ik uit verveling de Chanel winkel binnengelopen en heb ik daar half slaperig een Chanel-tas gekocht. Ik hoor mezelf nog zeggen tegen de verkoopster dat ik ‘was looking for a black bag’. Terwijl ik dat helemaal niet was! Terwijl ik m’n creditcard gaf kwam opeens het besef: “wat ben ik aan het doen?!” Gelukkig heb ik allesbehalve spijt van de aankoop en is het mijn favoriete tas geworden. Hij kreeg zelfs een eigen stoel op de vlucht terug van de steward, haha!
 • photo stijlonderweg-monique-van-loon_zpskqzkbem8.jpeg

 • Koop je veel kleding op reis en is je winkelgedrag er anders? – Ik heb best wel een hekel aan fysiek shoppen, heel erg. Ik koop daarom bizar weinig op reis, of het is soms één bijzonder stuk, zoals een mooi leren jasje laatst in Stockholm. Ik hou ook teveel van ‘traveling light’ om enorm veel spullen mee terug te zeulen. En heel suf, maar ik denk altijd: thuis kan ik het online kopen, dat gaat zoveel makkelijker…
 • Hoe beïnvloed reizen je stijl? – Ik vind het ontzettend leuk om te laten beïnvloeden door de kledingstijl van locals. Nadat ik jaren terug in Kopenhagen was, merkte ik dat ik het Scandinavische stijltje heel erg ging oppakken. Ook in mijn favoriete stad, Parijs, raak ik altijd weer betoverd door de stijl van de Parisiennes. Thuis in Amsterdam denk ik dan vaak: oh, ik trek die ballerina’s weer uit de kast, of die ene skinny staat eigenlijk ontzettend leuk met een grote wollen trui.
 • Welke stad of bestemming associeer je met jouw stijl? – Ik hoop Parijs, want ik ben dol op dat stijltje. Maar ik ben vaak toch iéts meer casual. Dus dan een mix van Parijs en New York, wellicht?
 • Wie is jouw fashion icon? – Ik vind Caroline de Maigret geweldig.

"Thank You for Smoking"

A post shared by Monique van Loon ? (@moniquevanloon) on

Je volgt Monique ook op Twitter en Blendle.

Sabine de Witte