Travel

Stijl Onderweg

stijl onderweg reisstijl sabine

British Airways deelt al jaren prijzen uit voor ‘stijl onderweg’ in de vorm van de #bestdressedtraveller, je kunt de modebladen niet open slaan of er is wel een reizende ster gefeatured en zelfs de tabloids smullen van bekend Nederland onderweg. Ik geniet er ook enorm van en vind het op persreizen altijd erg leuk om extra te letten op de outfits bij een eerste ontmoeting. Reden voor een nieuwe rubriek: Stijl Onderweg.
En ik ben zo sportief om zelf de aftrap te geven, want ik krijg vaak complimenten over mijn reisoutfits. Zelf noem ik het reisuniform met een knipoog, want ik draag eigenlijk altijd hetzelfde als ik het vliegtuig of de trein in stap. Ik vroeg mezelf dus het hemd van het lijf over het tot stand komen hiervan.

reisuniform sabine

 • Welk kledingstuk neem je altijd mee op reis? – Een colbert, gestreept shirt, shawl en zwarte jurk
 • Pak je veel te veel in en moet je op je koffer zitten of pak je efficiënt in? – Ik probeer streng te zijn en bedacht ooit de 7 pieces regel: 7 stuks kleding voor 3 dagen die allemaal bij elkaar moeten passen. Die regel hanteer ik nog steeds als basis, maar ik smokkel af en toe nog wel wat extra’s mee. Accessoires zijn key, daarmee kan je je hele look snel aanpassen zonder een uitpuilende koffer te hebben.
 • Hoe ziet een stijlvolle travel wardrobe er volgens jou uit? -Een trenchcoat of mantel, zwarte pantalon of jeans, sneakers of enkellaarsjes met erboven een comfortabele merino en shawl, erover een colbertje.
 • Waarmee kom je op reis altijd weg qua stijl/fashion? – Zwart uiteraard, maar ook met de Franse ‘je ne sais quoi’ look. Die wordt overal en in alle seizoenen gewaardeerd.
 • Wat was je grootste mode misser op reis? – Tijdens een cruise was ik een net jurkje vergeten, dus kocht ik aan boord een Guess jurkje dat net te kort, net te ordinair en alles behalve Sabine was. Ik heb het alleen daar aangehad…
 • Heb je wel eens een heel bijzonder item gekocht op reis? – Ja, heel veel items! Als je winkelt op reis hebben dingen nog meer waarde door de herinnering. Zo kocht ik vorig jaar in Bangkok heel veel fijne items. shopte ik ooit in Düsseldorf de halve COS en Filippa K leeg met items die ik nog steeds draag en kocht ik Hermès laarzen in de boetiek in Parijs. De vossentrui in Canada. Oh en verkleedoutfits bij de vintage winkel in Berlijn voor het NYE feestje van vorig jaar, leverde veel hilariteit op.
 • Koop je veel kleding op reis en is je winkelgedrag er anders? – Als ik tijd heb om te winkelen vind ik het heerlijk, zeker als er op de bestemming winkels zijn die in Amsterdam ontbreken, zoals de Uniqlo. Ik merk wel dat ik op reis sneller geld uitgeef aan kleding, want souvenir/aandenken/vul hier je eigen smoesje in.
 • stijl details sabine

 • Hoe beïnvloed reizen je stijl? – Kleding moet niet snel kreuken, compact zijn en na een avondje luchten de volgende dag weer gewoon fris en fruitig. Ik kies daardoor ook wel vaak voor praktisch en comfortabel, hakken gaan alleen in m’n koffer als ik een feestje heb. En als ik een feestje heb op reis kies ik vaak voor een jumpsuit, dat kan je overdag namelijk ook prima casual dragen met een sneaker.
 • Welke stad of bestemming associeer je met jouw stijl? – Parijs! Zonder twijfel, misschien met een vleugje extra Scandinavisch minimalisme. Elegant en chique, maar ik voel me ook heerlijk in een jeans en sweater. Maar dan is er wel over nagedacht. Sinds september merk ik dat ik me wat vrouwelijker kleed, ik voel me goed en dat laat ik daarmee graag zien
 • Wie is jouw fashion icon? – Victoria Beckham, mag ik haar zijn alsjeblieft?!

stijl onderweg reisstijl sabine

Hier draag ik een jas van Soaked in Luxury x Miinto, jeans van Cos, merino trui van Filippa K, colbert van Filippa K, enkellaarjes van Ecco, shawl van COS en de Samsonite Cosmolite en horloge van Renard.

Fotocredits: KarienAnne

Sabine de Witte