Reistips Travel

Stijlvol reizen in de zomer

Je gaat op reis vanuit koud Nederland naar zonnig Curacao. Of je vertrekt op een zomerse dag uit ons kikkerlandje naar een warme bestemming. Wat draag je tijdens de reis en hoe blijf je er stijlvol uitzien in warme oorden? Waar ik ook heen ga, ik neem eigenlijk altijd dezelfde basics mee om daarom heen passende looks te maken. En de holy grail van stijlvol vliegen is net als je winterse voorkomen: laagjes!

Essentiële bagage

Of je nou op stedentrip gaat, een week in een luxe resort verblijft of op zakenreis gaat naar een warme bestemming, je wilt er altijd goed en leuk uitzien. Als je alleen met handbagage reist is het altijd lastig om je voor alle gelegenheden passend te kleden en maken temperatuursverschillen dat een nog grotere uitdaging. Het recyclen van items is dan een must. Inmiddels heb ik een goede basis gevonden die praktisch altijd in mijn bagage te vinden is tijdens warmer weer. Klassieke items zoals een shirt met bretons streepje, zwarte maxi jurk en ‘smart casual’ dress in een trendkleur. Als je dit combineert met een comfortabel sandaaltje, hippe tas en wisselende accessoires kan je bijna de plank niet meer mis slaan. Uiteraard ontbreekt een shawl niet in de koffer van een ervaren reizigster, net als een mooie blazer voor wat formelere gelegenheden of koudere dagen. Op mijn wishlist staat een wit leren jasje, wat goed te combineren is met rok en jurk, warm genoeg bij frisse dagen en comfortabel en ruimtebesparend tijdens het reizen.

Travel in style

Wat draag ik op reis?

Als koukleum vlieg ik nooit met blote armen/benen/voeten, meestal kies ik voor een nette jeans, comfortabele schoenen omdat je toch behoorlijk wat afloopt op het vliegveld, een net jasje met daaronder een katoenen of zijde shirt of blouse. Netjes en comfortabel. Hieronder zie je 1 van mijn looks tijdens het ontdekken van Marseille op een warme zomerdag. Ik vind het fijn om er leuk uit te zien, maar bij 28 graden wil ik ook graag iets luchtigs en praktisch.
Wat draag jij als je gaat vliegen? En heb jij nog handige inpaktips?

sabine marseille

Sabine de Witte