design Hotspots Travel

Stilo, Primark en Spaanse mode

Spaanse mode: stijlvol en betaalbaar

Dat Spanje een goed modeland is, heb ik al vaker laten vallen. Naast bekende ketens als Zara, Bershka, Blanco, Massimo Dutti en vele anderen, zijn er door het hele land grote malls met Spaanse winkels als Sfera, Women’s Secret en Pull & Bear waar het altijd erg goed slagen is. Maar verstopt in Barcelona in de wijken Gracia, Born en Gothico kom je de mooiste boetiekjes en sieradenwinkels tegen. De winkels hebben uitgebreide collecties tegen veel vriendelijkere prijzen. O en je weet altijd precies wanneer er sale is, dat is namelijk wettelijk vastgelegd. Ook erg fijn voor je portemonnee.

Shoppen in Barcelona

Hoewel ik al een aantal favoriete shops had, was het Anneli die me de mooie shops in El Borne wees, waardoor ik onverwacht met een El Ganso trenchcoat naar buiten liep. Nu al favoriet is Coquette. Maar ik ben ook een grote deceptie rijker. Bij ieder bezoek aan Barcelona koop ik de Spaanse fashion magazines. Ze zijn goedkoper, dikker en veel mooier dan de Nederlandse zusjes en staan vol met de Spaanse merken. Strandfavoriet is de Stilo. Dit magazine showt alle designer outfits van internationale en Spaanse ‘sterren’ en biedt meteen een ‘betaalbaar’ alternatief. De vrijwel exacte copy van de nieuwste it-bags, must-have shoes en kleding, voor weggeef prijsjes die 200% zeker gemaakt zijn door onderbetaalde kinderhandjes. Toch wisten deze prijzen ons te lokken naar de Primark. Hoewel Anneli me al waarschuwde voor de chaos, puinhoop en grissende handen, wilde ik het nu wel eens met eigen ogen zien. Vol goede moed togen we naar het Diagonal Mar Centro Commercial. Waar we eerst de Sfera, Blanco en Sephora plunderden. Bij het binnenlopen van de Primark wist ik al dat het geen succes zou worden. Van alle schoenen en mooie kleding die we gespot hadden, was niets te vinden. Uiteindelijk dropen we af met wat accessoires voor een prikkie. Om vervolgens een paar uur later ons tegoed te doen bij de Zara, zodat we het Nederlandse weer bij terugkomst weer fashionably aan kunnen. Uterque is overigens ook een aanrader, iets hogere prijsklasse, maar zeker worth a try als je op zoek bent naar een nieuwe office look of party outfit. Hoewel de COS binnenkort ook naar Amsterdam komt, kan deze vast niet op tegen de veel grotere zaak in Barcelona, waar ik ook nooit weg kom zonder wat te kopen. Blijft toch vreemd dat je in Nederland voor al die merken gerust 20 euro meer kwijt bent. Voor mij een perfect excuus om lekker in Spanje te blijven shoppen! Nog meer shop tips in Barcelona staan hier handig op een rijtje!

Harper's Bazaar Espana

Sabine met Bazar

Overigens zijn de Spaanse magazines voor mannen, zoals de Esquire, de overtreffende trap van alle magazines. Evenals de CQ!

Sabine de Witte