Travel

Streets of the World National Geographic Documentaire

streets of the world jeroen swolfs

Zeg reizen, fotografie en National Geographic en de hele Your Ambassadrice redactie is één en al oor. Toen ik voor het eerst over het Streets of the World fotoproject hoorde, was ik dan ook dolenthousiast. In ieder land een foto maken van het straatbeeld, hoe gaaf is dat? De fotograaf, Jeroen Swolfs, ontmoette ik jaren geleden voor het eerst, toen zijn eerste boek net uit was. Inmiddels ben ik sinds dit voorjaar nauw betrokken bij het Streets of the World Photo Museum. Een droom van Jeroen om zijn wereldreis in foto’s een plek te geven. Een aanwinst in Zaandam en een reizende expositie in Kopenhagen.

Favorites #sotw_ams

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

National Geographic reisde mee

Behalve de 195 indrukwekkende foto’s reisde National Geographic een stuk met Jeroen mee op zijn wereldreis, op jacht naar de perfecte plaatjes en de meest bijzondere avonturen. Ze legden de ontmoetingen, struggles en fotomomenten vast op camera. Deze documentaire kun je nu zelf helemaal zien. Heerlijk op een herfstige avond, luie zondag of als je gewoon wat reisinspiratie kunt gebruiken.

Waarom Streets of the World?

Waarom zou je zeven jaar de wereld rondreizen om overal ‘slechts’ een foto te maken en te gebruiken? Jeroen wilde graag laten zien dat wat er ergens ook gebeurt, armoede, oorlog, drugs, natuurrampen, overal valt ook iets positiefs te vinden. Swolfs heeft geprobeerd juist dat in beeld te vangen.

You can bring your own photo museum home! #sotw_ams

A post shared by Jeroen Swolfs (@streetsotworld) on

Streets of the World Photo Museum Zaandam

In juni opende het museum in Zaandam en in augustus opende de eerste reizende expositie in Kopenhagen. Na zeven jaar reizen, staan de komende jaren voor Swolfs en de expositie in het teken van delen. Het museum in Zaandam blijft daarom langer open en wel tot 18 april! Vanaf 1 oktober kun je iedere vrijdag, zaterdag en zondag de geweldige foto’s van het project bewonderen tussen 10.00 en 18.00u. Het museum is toegankelijk voor jong, oud en minder validen. Een inspirerende wereldreis op het hippe Hembrugterrein in Zaandam. Een wereldreis in foto’s!

Journeys always come with surprises. This is ours, for you… #sotw_ams

A post shared by Jeroen Swolfs (@streetsotworld) on

Bekijk de hele documentaire

De komende maand kun je de documentaire hier bekijken!

Streets of the World – National Geographic Documentary from Streets of the World on Vimeo.

Sabine de Witte