Travel

Stroef

Sommige dagen gaat alles goed, lijkt alles als een geoliede machine (samen) te werken. Andere dagen loopt het wat stroever. Alle stoplichten rood, personen die je moet spreken onbereikbaar.

Af en toe zit je in een fase waar alles wat je zo graag wilt, stroef lijkt te lopen. Dingen die er niet zo toe doen blijven soepel gaan, maar met dat ene vriendinnetje loopt het niet zo lekker, je boodschap overbrengen aan je lief gaat met veel ruis gepaard en tijdens het shoppen met je moeder krijg je ruzie om dat belachelijk dure, overbodige, maar o zo mooie paar killer heels.

Die momenten zijn zwaar frustrerend, niet bevorderend voor communicatie en relatie. Blijven oliën, smeren en verzorgen is de enige remedie. De stroefheid verdwijnt helaas niet vanzelf.
Jezelf iets meer (bloot) geven doet vaak wonderen. Bovendien wekt het sympathie op, wat stroefheid kan voorkomen of verminderen.

Af en toe heb je even een onderhoudsbeurtje nodig, eens in de zoveel jaar een apk-keuring en een beetje oppoetsen doet wonderen voor je geoliede machine.