Travel

Summer is here

Vandaag begint ‘ie dan echt: de zomer van 2009. Niet zichtbaar als ik hier naar buiten kijk, want sinds gisteravond regent het katten, honden en zelfs mannen, zo hard! Niets waaruit blijkt dat we dagen vol zon en fijne temperaturen tegemoet gaan, het lijkt meer een herfsttafereel. Vanaf vandaag worden de dagen weer korter, maar de avonden zwoeler.

Toen ik net ging studeren, was ik op zoek naar een bijbaantje. Dankzij Studentenwerk.nl vond ik promotiewerk. Op beurzen, in steden, supermarkten, overal met een big smile samples uitdelen. Leuk en makkelijk werk, al hing dat wel af van de plaats waar je stond. Zo heb ik een trauma opgelopen in Hoogeveen.

Een van mijn eerste klussen was namelijk voor Ola. Op 21 juni hadden zij een actie om het begin van de zomer te vieren; ijs uitdelen aan winkelend publiek. Een speciaal daarvoor gemaakte mini-versie van de Calippo. In een team van 8, jongens en meiden, ging je met buikhangers en een bakfiets met gettoblaster achterop, enthousiast ijsjes uitdelen. Speciaal voor deze dag ontwierp Ola een kledinglijn, die ook voor de consument verkrijgbaar was. Een dure dag voor Ola, maar met succes en erg leuke reacties. De drie keer dat ik het heb gedaan, was het altijd heerlijk weer, daarna werd de actie gecancelled vanwege bezuinigingen.

Terug naar de uitdeeldag in Hoogeveen. Mensen die boos werden als ze geen ijsje mee mochten nemen voor ’thuis’. Leek ons vrij lastig, om een waterijsje de hele stad door, bevroren mee te nemen, maar goed. Brutale mensen die met hun grijpgrage handen meerdere ijsjes jatten uit de buiktassen, waar je niets tegen begon omdat je zelf enthousiast met je handen vol ijs stond uit te delen. De gettoblaster die door een stel hangjongeren werd geterroriseerd. De vrieswagen die ze probeerden open te maken om er met doosjes vandoor te gaan. Gelukkig was dit zgn. droogijs, en zonder goede handschoenen mission impossible.

Stilleven

Hoe leuk was het dan ook het jaar erop in Zwolle en weer een jaar later in Assen. Daar waren de mensen enthousiast, wilden met je op de foto en riepen dat ze Ola gingen mailen om te zeggen hoe leuk ze het vonden.

Wat is er nou leuker om met anderen vrolijk het begin van de zomer, waar iedereen naar uit kijkt, te vieren? Erg jammer dat er hier in Nederland maar weinig aandacht aan wordt besteedt. Met dat ik dit type, begint hier een waterig zonnetje door het dikke wolkendek te komen. Hebben we toch besloten om niet een ‘winterse’ luie zondag te houden, maar actie te ondernemen. Geen idee wat het ons brengt, maar desnoods zoeken we een verwarmd terras op.

Het is zomer! Vanaf nu optimaal genieten, vakantie of niet, van iedere zonnestraal. Want niets voelt fijner dan zon op je huid, lekker buiten eten, terrasje pakken, in de tuin een boek lezen, met leuke mensen bbq’en, naar het strand gaan, picknicken in het park etc.

Ik ga snel met een kopje thee de tuin in, wie weet is het de enige zonnestraal voor vandaag. Enjoy summertime!