amsterdam

Summertime

Zowaar is de lente eindelijk begonnen. Wat een heerlijkheid brengt de zon mee. Naast meer energie, lange lichte avonden en een gezond kleurtje voel ik me bij mooi weer altijd stukken vrijer. Tijd om er op uit te trekken, op zoek naar fijne terrasjes en geschikte werkplekken om buiten te zitten. Of om midden op de dag even te spijbelen om er van te gaan genieten. Ik heb een paar plekken in Amsterdam voor je op een rij gezet waar het buiten heerlijk vertoeven/werken is!

Nevy

Zondagmiddag vierde ik het begin van de zomer bij Nevy. Deze fijne plek ligt een tikkeltje verscholen achter grote nieuwbouw kantoren aan het Westerdoksdijk, maar is de fietstocht er heen absoluut waard. Je waant je er bijna in Ibiza door de relaxte sfeer, het uitzicht over het IJ, de zomerse drankjes en heerlijke hapjes. Deze zomer kun je niet om limoncello heen: in de prosecco, ijskoud puur of gemixed met o.a. 7up, tonic etc. In de zomer drink ik graag een glas wijn bij mijn lunch, om het Mediterraanse gevoel vast te houden. Dat mag natuurlijk niet te zwaar zijn, want erna moet gewoon gewerkt worden. In Nederland is een siësta inpassen tussen 9 en 17 bijna niet haalbaar. Een perfecte wijn daarvoor is de Summertime by La Gordonne. Een lichte rosé waarvan je niet meteen op je kop staat als je een glas teveel hebt gedronken in het zonnetje, met genoeg smaak en kracht. Past perfect bij lekker zomers eten, een barbecue of vis. Het begin van de zomer was zondag echt een feestje op het heerlijke terras bij Nevy. Geniet mee van de sfeer door de prachtige foto’s gemaakt door Eva Groot.

nevy bar

nevy koks

nevy limoncello

nevy oesterkoning

nevy summertime lancering

Nevy summertime

nevy terras

nevy uitzicht

Double Tree by Hilton Skylounge

Ideaal voor afspraken aan het eind van de dag. Het vernieuwde dakterras van de Skylounge is gezellig aangekleed, ondanks de hoogte zit je er redelijk beschut en door de zonnedoeken kan je er zowel in de zon als in de schaduw zitten. Vanaf hier heb je geweldig uitzicht op Amsterdam, kan je zwaaien naar de voorbij komende cruiseboats en tot zonsondergang genieten.

EYE filmmuseum

Er eten is mij nog nooit gelukt, het is er altijd vol en druk bij EYE. Op goed geluk lukt het soms om een plekje op het terras te bemachtigen voor een drankje. Een heerlijke plek met ook een prachtige uitkijk, zo zie je Amsterdam eens van een hele andere kant. Ooit gaat het me lukken om er ook een hapje te eten.

Rosa & Rita

Dit was al een favoriet voor een lekkere afterwork op vrijdagmiddag of een zwoele zomeravond. Sinds 1 juni is Rosa & Rita vanaf 9.00u ‘s ochtends open en kun je er de hele dag terecht voor koffie, lunch en supersnel fiber wifi. Gratis! Het was dan ook mijn kantoor voor vandaag, heerlijk in de zon uit de wind. Buiten is er geen stroom, maar je kunt al je gear weer opladen bij een van de vele stopcontacten binnen. Ook voor een ontbijt en ochtendkrantje zit je hier goed.

The College Hotel

Een van de fijnste terrassen van Amsterdam is voor mij het College Hotel. Beschut, centraal en fijne stoelen. Bij mooi weer lees ik hier graag in de zon mijn krantje, met een kop thee en een punt appeltaart. In de loop van de ochtend zit je hier al in de zon en is het vaak redelijk rustig. Vanaf borreltijd weet de rest van Amsterdam-Zuid dit plekje ook te vinden en is het lastiger om een plekje te bemachtigen.

Ook Hanneke’s Boom, het terras bij het Amstel Hotel, De Ysbreeker, Dwaze Zaken en het terras voor Mashua vind ik heerlijke plekken om te vertoeven voor een dosis zonnestralen.

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Amsterdam om van de zon te genieten?

Sabine de Witte