Travel

Sunad shirt

Een modemeisje zal ik mezelf niet snel noemen, maar ik vind het wel belangrijk om er leuk en representatief uit te zien. Door de jaren heen heb ik best een eigen stijl weten te ontwikkelen. Mijn basis bestaat uit een aantal vaste merken, veelal Scandinavisch of Frans. Minimalistisch met een vrouwelijke, Parijse ‘je ne sais quoi’ twist, zo zou ik mijn stijl omschrijven. Met af en toe een uitstapje naar lekker casual, of juist netjes. Het zoeken naar originele merken is stiekem een sport geworden en door mijn reizen kom ik regelmatig in aanraking met bijzondere labels. Mijn laatste ontdekking is het Spaanse label Sunad. Dit shirt is nu al mijn favoriete zomeroutfit en heb je al met enige regelmaat op social media zien verschijnen. Of zelfs bij EditieNL voorbij zien komen.

Sunad

Sunad is een label met tijdloze damesmode van 100% natuurlijke materialen. De ontwerpen bestaan vooral uit blouses in alle mogelijke variaties, met een blousejurk en het shirt Uyuni, dat ik draag als meest afwijkende ontwerpen. De materialen variëren van katoen, zijde en linnen. SUNAD is een anagram voor DUNAS, het Spaanse woord voor duinen. De duinen zijn één van de inspiratiebronnen van de ontwerpsters Paloma Canut en haar goede vriendin Ana Marroquin, naast de jaren 70. De dames, gevestigd in Madrid, zijn opgegroeid met vrouwen in Yves Saint Laurent en toen ze merkten dat ze zulke stijliconen misten, zijn ze hun eigen label gestart.
Hun liefde voor natuur hebben ze naast inspiratiebron verder doorgevoerd naar de materiaalkeuze, vandaar de 100% natuurlijke materialen. De shirts passen zich daardoor aan met de draagster en groeien mee, de kleuren en materialen komen tot leven als je ze draagt.

Gestreept maar dan anders

Waarom ik dit shirt koos? Als eerste vanwege de strepen. Mijn halve garderobe bevat de streepjesprint en deze is dan net weer anders door de verticale streep. Vervolgens vond ik de knoopjes op de achterkant sexy en vrouwelijk, net als de bijzondere halslijn. Niet de trendy blote schouders, maar iets hoger. Het materiaal is lekker luchtig, dus perfect voor een warme zomerdag. En omdat hij op verschillende manieren te combineren is, geschikt voor een nette, warme dag vol zakelijke afspraken, op een stedentrip in Barcelona, casual of juist klassiek.

Het Sunad shirt 6 keer gestyled

De reacties op het shirt zijn iedere keer zo positief en enthousiast, dat het me leuk leek om de verschillende manieren waarop ik deze draag te delen. Als inspiratie voor op reis.

Sunad shirt op jeans
Hier draag ik het shirt op een witte jeans met sandaaltjes van Zara. Simpel, casual en perfect voor een zwoele avond op het terras.


Deze combinatie is mijn favoriete outfit voor een dagje strollen door de stad. Het suède shortje is van H&M (vorig jaar) en ik draag er TOMS bij.

Sunad shirt met maxi skirt
Het shirt met een maxi-skirt, zo zie je de rug extra goed.

Off to Vienna for the launch of @neubaueyewear! Follow me on snapchat ? sabinedewitte for updates!

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on


De combinatie met een kokerrok, hiermee kun je me op warme dagen uittekenen als ik aan het werk ben. Comfortabel, luchtig en zakelijk. Met een sandaaltje of slipper makkelijk te downgraden. De rok is een gouwe ouwe van COS, de schoenen zijn van Ganni.

Sunad shirt met pantalon
Hier combineer ik het shirt netjes, met een pantalon, sleehakken en een Twilly van Hermès.


De Hortus Botanicus in Amsterdam is zo’n mooie locatie!

Sunad shirt met jeans
Helemaal casual, met jeans. In dit geval een high waist flared jeans van & Other Stories en sandalen van & Other Stories.

Welke look vinden jullie het leukst?


Fotocredits: KarienAnne & MyTravelBoektje

Sabine de Witte