Travel

Met Sunny Cars naar Marrakech: leve de vrijheid van een huurauto [+winactie]

sunny cars autohuren marokko

Als je het mij vraagt zijn de leukste tripjes combinaties van stedentrip en omgeving. Vaak heb ik de stad in een paar dagen wel gezien of overwint de behoefte om de stadse drukte te ontvluchten. Thuisbasis Amsterdam is af en toe druk genoeg. Groot fan ben ik dan ook van de zogeheten Fly + Drive tripjes: vliegen naar een lekkere bestemming en daar met je huurauto rondrijden. De vrijheid van een huurauto op reis overvalt me iedere keer weer.

Sunny Cars auto huren in Marokko

Onlangs was ik in Marokko om in Marrakech op een conferentie te spreken. Een geweldige gelegenheid om daarom nieuwe plekken te ontdekken. Vriendin Eliane ging mee. Gezellig – en zo later ook heel handig bleek. Marokko is namelijk een steeds populairdere locatie aan het worden, omdat het zo geschikt is voor roadtrips en rondreizen. Je combineert eenvoudig stad en land (woestijn, bergen), en zelfs zee – Marokko is een waar surfersparadijs. Toen de mogelijkheid zich voordeed om tijdens onze trip een Sunny Cars auto te huren in Marokko, hoefden we daar dan ook niet lang over na te denken. Dan waren we niet 6 dagen gebonden aan de stad Marrakech, die toch bekend staat als vrij druk en toeristisch. Mijn rijbewijs is nog een work in progress, dus Eliane draaide op voor het autorijden, maar vond dat geen enkel probleem, zij was ook niet onbekend met het fenomeen fly & drive en het huren van een auto in het buitenland.

Sunny Cars huurauto bij het vliegveld ophalen

Het boekingsproces was makkelijk, net als de op- of afhaal locaties, in ons geval het internationale vliegveld van Marrakech (RAK). Bij Sunny Cars hoef je geen extra verzekeringen of poespas af te sluiten, het is all-inclusive. Super fijn, want dat is toch waar autohuur een beetje om berucht is, de kleine lettertjes.
Als je een auto huurt in Marokko is er één belangrijk punt om goed op te letten: de borg is een stuk hoger dan je waarschijnlijk gewend bent. Goed om je contract vooraf te checken, zodat je je credit card limiet kan verhogen of een extra credit card mee kunt nemen!
En zo reden wij na onze vlucht lekker weg in een Toyota Yaris, met airco en USB, alle gemakken die wij ons konden wensen. Zeker omdat we geen uren in de auto zouden doorbrengen.

Het vliegveld ligt redelijk in de stad, dus verwacht geen lange weg waar je nog even kunt wennen aan auto en omgeving, je gaat meteen op in het Marokkaanse verkeer. Daarin domineren vooral gaten in de weg en bromscooters die overal vandaan lijken te komen en hun specialiteit gemaakt hebben van overal tussendoor glippen.

Marrakech en omgeving: van woestijnlandschap tot manoeuvreren door de smalle straatjes in de Medina

Marrakech is op dit moment een van de populairste reisbestemmingen. Vast mede dankzij Instagram, want de stad is oprecht overal Instagramwaardig en op de rooftops is het ook in november nog goed toeven.
De reis die ik maakte door Marrakech en omgeving bedroeg in totaal 6 dagen, met 3 dagen in de stad en 3 dagen in de omgeving van Marrakech. Een perfecte verdeling als je het mij vraagt, want ook al was het geen hoogseizoen meer, zeker de oude stad binnen de Medina was nog behoorlijk toeristisch. Tel daarbij de geuren, geluiden, kleuren en alle andere zintuigprikkelende factoren op en de woestijn, bergen en omgeving zijn een fijne afwisseling.

De Marrakech rondreis route

De route: vanaf het vliegveld naar Terre Des Etoiles, een eco-resort op een kleine 45 minuten rijden vanuit Marrakech. Daar verbleven we 1 nacht. Vervolgens reden we naar Marrakech waar we voor €30 de auto drie nachten op een bewaakte parkeerplek konden parkeren. Het laatste waar je op reis zin in hebt is gedoe door diefstal of schade, dus better safe than sorry, ook bij een huurauto. Want ook al is alles bij Sunny Cars all-inclusive, het is gewoon zonde van je tijd en energie. Bovendien spreekt niet iedereen even goed Engels en mijn Franse kennis omvat geen auto-onderdelen. Na drie dagen vertrokken we naar Palmeraie – een half uur rijden waarbij je de stad verlaat voor groene oases vol resorts – van bekende ketens tot de parel waar wij verbleven, Jnane Tamsna. We maakten vanuit daar nog een uitje naar het Mandarin Oriental Marrakech om te eten in Mes’Lalla, het Marokkaanse restaurant.
Alle plekken kun je ook zonder huurauto bereiken, dan regel je lokaal shuttle vervoer. Echter de vrijheid om te gaan en staan, waar en wanneer wij wilden, was voor ons doorslaggevend.

De reis naar Marrakech en omgeving was van zichzelf al fantastisch, de vrijheid van de huurauto maakte het echt perfect!

Winactie: €150 Sunny Cars tegoed

Ga jij binnenkort naar Marokko en zie jij een rondreis ook wel zitten? Of ben je misschien een wintersportvakantie aan het plannen en zou een huurauto toch wel heel goed van pas komen? Lucky you!
Je maakt nu kans op €150 Sunny Cars tegoed voor een huurauto op bestemming naar jouw keuze. Wat je daarvoor moet doen?
– Volg Your Ambassadrice op Facebook
– Volg Your Ambassadrice op Instagram
Reageer op de Instagram of Facebook post waar jij het tegoed voor wilt gebruiken en met wie jij in een huurauto wilt stappen. Samen met Sunny Cars wordt een winnaar gekozen!

Voilà, easy toch?

Disclaimer: deze post is onderdeel van een betaalde samenwerking met Sunny Cars, alle ervaringen zijn eigen en oprecht

Sabine de Witte