tips

Superhuman

Do everything. Be everywhere. Door deze woorden werd ik een aantal weken gegrepen toen ik hoorde over Superhuman. Ik schreef me in om een invite te krijgen en hoop dagelijks op dat ene mailtje. Superhuman maakt van iedereen super mensen die efficiënt met hun tijd om kunnen gaan en zo alles kunnen doen en overal kunnen zijn. Wie wil dat nou niet?

Tijd is alles

Ik kom voor mijn gevoel altijd tijd tekort, de dag is altijd sneller voorbij dan ik hoop en voor mijzelf had gepland. Daarmee maak ik het voor mijzelf soms enorm lastig en ben ik ontzettend veeleisend naar mijzelf toe. Alle ’time management’ boeken heb ik inmiddels wel gelezen en het lukt me steeds tijdelijk om tips en adviezen op te volgen. Nooit lange tijd, omdat ik de oorzaak ervan niet aanpak. Ik wil te veel, ben bang om dingen te missen. Om het juiste moment net voorbij te laten gaan, die kans niet te grijpen. Tijd is je kostbaarste bezit, want de dagen, maanden en jaren verstrijken wel. Een paar weken geleden las ik dit artikel, waarin ik ieder geschreven woord alleen maar kon beamen. Toch ontkom ik niet aan ’time trackings’, deadlines en dagen volgepropt met afspraken. De afgelopen weken heb ik steeds meer ontdekt hoe ik tijd efficiënter kan gebruiken. Vroeg naar kantoor, daar ontbijten, zoveel mogelijk meetings in de ochtend plannen, ’s middags een siësta om ’s avonds langer door te kunnen. Toch verkwist ik nog veel te veel tijd aan onnodige dingen. Google Now maakt mijn planning al stukken makkelijker, rechterhand Anne is een perfecte ondersteuning, maar er zitten nog te veel dingen tussen die niet passen.

Supercalendar

Dat is precies wat Superhuman gaat veranderen. De Supercalendar helpt je alleen de dingen te doen die je echt wilt. Een assistente die alle ‘bullshit’ filtert. Aan de hand van heel veel (persoonlijke) vragen, het doorgeven van prioriteiten en het categoriseren van mensen. De eerste paar vragenlijsten waren best confronterend. Op een schaal van 1 – 10 het belang van werk, familie zien, vrienden ontmoeten, reizen, vrije tijd, een date scoren etc. aangeven. Fijn dat ik in mijn werk veel dingen kan combineren! Superhuman helpt focussen en dat is precies wat ik nodig heb. Ik ben benieuwd of Superhuman ook nog ruimte geeft om dingen wel aan het toeval over te laten. Want zonder spontaniteit of onverwachte wendingen wordt je alsnog geleefd door je supercalendar en blijft er niets menselijks over. Daarover gesproken: lees vandaag in NRC reader even dit artikel over je gevoel volgen. Een fijn leven is volgens mij: emotie + ratio + intuitie = balans.

Wil je ook superhuman worden? Meld je aan voor een uitnodiging op Superhuman.io

SuperCalendar Saves Tim from Michael Galpert on Vimeo.

Sabine de Witte