Travel

Talentenjachten en kanariegeel

Afgelopen weekend was het een hot item. Het programma Britain’s got talent, de zoveelste talentenjacht waar Simon Cowell uiteraard jureert, oordeelde in de voorrondes al over huis vrouw Boyle, voordat ze een noot had gezongen. Haar verschijning was dan ook een duidelijk punt van discussie, maar het lijkt mij dat ze bij een talentenjacht daar niet in eerste instantie op mogen oordelen.

Hoe groot was dan ook de verbazing bij zowel publiek als jury, toen zij daadwerkelijk haar keel openzette en zong?! I Dreamed a Dream uit Les Miserables. Haar verschijnig had zo in die tijd kunnen bestaan. In de Britse media vertelde ze ook dat ze samenwoont met haar kat, en eigenlijk nooit lichamelijk contact heeft gehad met een man.

Ze is dus door naar de volgende ronde. Ondertussen al benaderd door andere geinteresseerde partijen. Ik hoop dat ze de kracht heeft zichzelf te blijven. Niet per se in haar looks, maar dat ze zich niet laat mee slepen in dit uiteindelijk overcommerciele avontuur. Want haar onzekerheid maakt haar lekker maakbaar voor meneer Cowell. Laat haar. She is one of a kind. Don’t make her one out of a million! En met deze zin heb je meteen de reden waarom ik het niet zo op al die talentenjachten heb. Niet iedereen kan zich daar uitvechten zoals Nikki, of nog mooier, Roger van Intwine.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9z0h1NNk1Ik]

Het werd al geroepen in de wandelgangen. Trendwatchers hadden het voorspeld. My worst nightmare came out! Kanariegeel it is. De nieuwe trendkleur voor je interieur. Weg met alle grijzen, gekleurde accessoires. De muren moeten geel!

Ik krijg van een paar dingen enorme jeuk, waaronder van de kleur geel. Niet de kleur van mosterd, maar van saffraan en kerrie. Knalgeel. Parkieten- en kanariegeel. Nog nooit heb ik een foto van een interieur, laat staan een interieur zelf, gezien in het geel of met geel, wat ik kon waarderen. Uren heb ik me al vergaapt op kleurinspiratie.nl, de kleurinspiratie op de VT Wonen site of tijdens het surfen op flexa.nl of histor.nl Grappig detail, als je googled op de VT Wonen kleur Geelst! (muurverf) hebben ze er zelf ook geen afbeelding bijstaan waarbij de kleur daadwerkelijk is gebruikt.

Geel komt er bij mij dus niet in. Zelfs niet met Pasen. Geel doet me altijd denken aan Pasen, maar niemand wil toch altijd Pasen? Een weekend per jaar al die nare films, kruisigingen in Azie en teveel eieren lijkt mij genoeg!

Oranje komt er bij mij trouwens ook niet in. Op lime ben ik helemaal uitgekeken. Aqua is lekker standaard. Rose… been there, done that. Ik laat het lekker zo. Muisgrijs. Dan weer wel 😉