design Home sweet home

TalentLAB van MADE.com: crowdfunding voor designmeubels

TalentLAB

Interieurwebsite MADE heeft iets heel erg tofs: TalentLAB. Perfect voor jonge design talenten! Zij kunnen met TalentLAB hun eigen designs tot leven zien komen. Zeventien designers in spe gingen je al voor en dat resulteert in een hebberigmakende collectie.

TalentLAB is nieuw binnen MADE. Jonge talenten krijgen de mogelijkheid om hun designs in te sturen. Een speciaal team van MADE buigt zich vervolgens over de ingezonden ontwerpen. Hieruit worden van de beste ontwerpen een sample gemaakt. Deze samples worden vervolgens geproduceerd via crowdfunding platform TalentLAB.

TalentLAB designs

Zeventien verschillende ontwerpen. Van een spiegel in de vorm van een medaille tot een klimrek boekenkast, een moderne trolley en lamp met een tafeltje. Dat laatste design is overigens eentje van Hollandsche bodem. De Tilburgse Ivana Blaskova ontwierp dit multifunctionele meubel.

Zit er een design tussen waarvan je denkt: ‘yes please!’ zorg dan dat je het project fund met een bedrag tussen de 5 en 30 euro. Als het benodigde bedrag vervolgens wordt binnengehaald, gaat het design in productie en niet veel later wordt het toegevoegd aan de collectie van MADE.

TalentLAB

What’s in it for you? Behalve dat de kans groter is dat het product daadwerkelijk in productie wordt genomen, kun je het product als eerste scoren en met een korting van 30%. Niet verkeerd toch?

Wishlist material

Op mijn lijstje staat in ieder geval al de fantastische make-uptafel (zie hierboven!). Die zich volgens mij ook prima leent als bureautafel. En ook de Swappy-cart zou niet misstaan in mijn interieur. Alleen gaat de funding nog minimaal op dit moment. Reden voor jullie dus om ook een bod te doen op je favoriete producten, want hoe zonde zou het zijn als deze fantastische meubels nooit zouden worden geproduceerd? Juist!

Nieuwsgierig naar de rest? Je vindt hier alles >

TalentLAB

Sabine de Witte