design Hotspots Reistips Travel

Tarannà Barcelona

Ontspannen ontbijten

In de hectiek van afgelopen week op de beurs MWC, schoot goed eten er wel eens bij in. Onderweg snel een chocoladebroodje, op de beurs een flesje sap en een thee. Maar via mijn Barcelonese vrienden was ik getipt over een nieuw tentje en dat zat ook nog eens vlakbij het appartement waar ik deze week slaap. Gisterochtend voor de beurs liep ik lekker in het zonnetje om deze hotspot zelf uit te proberen.

Lopen naar MWC12

Tarannà heeft karakter

Tarannà ziet er niet alleen fantastisch uit, met opvallend groen houtwerk aan de buitenkant en een strak interieur met witte tegels, bakstenen muur en mooie decoratie. Tarannà betekent karakter, en dat zie je ook in het interieur en op de menukaart terug. Gezonde producten, vers en zoveel mogelijk uit de eigen streek. Verwacht dus ook geen Amerikaans ontbijt, maar simpele Spaanse gerechten. Dagelijks is er een wisselende pasta van de dag en soep van de dag voor de lunch en ook voor het dinner kun je bij Tarannà terecht. Wat mij naast het lekkere eten en de goede bediening opviel, was de serene rust die er heerste. De iPod op de achtergrond stond precies hard genoeg, er was weinig geroezemoes op de achtergrond en de mooie mensen daar genoten rustig van een krantje, lazen op hun iPad of kletsten bij. Niets te merken van de hectiek die enkele meters verderop bij de ingang van de Fira, je weer meesleurde in de alledaagse beursdrukte. Een heerlijk rustig begin van de dag! Bekijk het menu op de Tarannà website.

taranna barcelona

nieuwste hotspot in Barcelona, taranna

Taranna ontbijt

San Antoni

Nu ik ruim anderhalf jaar bijna maandelijks in Barcelona verblijf, ik alle hoeken van de stad wel heb gezien en ik de voor- en nadelen van de stad ken, was deze week doorslaggevend. De zoektocht naar een appartement in Barcelona is begonnen. Na lang wikken en wegen waar ik ongeveer wil zitten, is San Antoni de gelukkige winnaar. De wijk is veilig, centraal en er poppen steeds meer mooie tentjes als Tarannà uit de grond. De metro is overal vlakbij, ik kan er zo een Bicing fiets uit een rek trekken en het is een stuk goedkoper dan Gracia, de wijk waar ik het liefst zou willen zitten. Ik zie mezelf hier al vele ochtenden ontbijten bij Taranna, zon meepakken op het terras van Federal of weer leuke schoenen kopen bij Los Angèles.

Taranna in San Antoni Barcelona

[google-maps width=500 height=375]
Sabine de Witte