Travel

Tea troubles and telephone dramas

Zonder thee kom ik de dag niet door. Ongetwijfeld een psychisch aangeleerde afwijking, maar ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Nou jij, bijna, want mijn kopjes thee nuttig ik niet in bed. Er zijn grenzen. Meestal drink ik groene thee, met citroen, cranberry of gingseng als toevoeging. Overdag wil ik nog wel eens over gaan tot een ander smaakje, met dit weer is de Marokkaanse mint favoriet. Al gaat er eigenlijk niets boven een vers kopje munt thee.

Van de fruitsmaakjes ben ik niet zo’n fan, veel te zoet en chemisch. Ik neem meestal Pickwick, zonder dat ik de punten spaar (zoals mijn moeder dat vroeger altijd deed). Af en toe Lipton, maar daar vind ik niet alle smaken lekker van. Vooral de groene thee is stukken bitterder (wel natuurlijker, maar ben wel een beetje een zoetekauw). Eerder dronk ik suiker met thee, maar daar was ik op een dag zo klaar mee, dat ik thee met suiker nu niet meer weg kan krijgen.

Afgelopen week heb ik me laten verleiden tot een nieuwe Pickwick Fruit Wellness sensatie. De Granaatappel Framboos variant. Met zogenaamd ‘echt fruit’. Gelukkig dreven er geen rare stukken in mijn thee. Wat me wel opviel, net als bij andere smaakjes en kruidentheeën, dat deze zo snel afgekoeld was. Mijn thee drink ik het liefst heet. Net niet te heet dat je je tong brand, maar ik hou niet van lauw.

Ben ik de enige die dat opmerkt? Is het door de veranderende samenstelling, toegevoegde extracten? Als ik nog een klein meisje geweest was, had ik nu een brief aan Willem Wever geschreven. Nu twijfel ik nog over een mailtje naar Pickwick. De gratis Jillz bleef ook al uit, na een klacht over hun onhandige openingssysteem. Onder het genot van een Festini Peer ga ik er buiten wel even over na denken.

granaatappel-framboos

Afkoelen moet ik toch, aangezien ik vanochtend alweer witheet aan de telefoon heb gehangen. Onze laptop zou vandaag worden opgehaald door HP. Dus niet gister, want toen had ik uiteraard nog geen back-up gemaakt. Vandaag gebeld hoe het nou zat. Nu kunnen ze hem volgende week ineens pas op halen. Back-up maar vast gemaakt, en vanaf nu alleen maar op de EEE-pc of pc boven aan de slag. Wie weet staan ze morgen ineens op de stoep.

Daarnaast heb ik al een tijdje ruzie met het o zo handige Click & Buy systeem, onder meer gebruikt door Apple voor het aanschaffen van iTunes aankopen. Een tijd geleden heb ik via iDeal geld overgemaakt, wat nog steeds van mijn rekening af is, maar daar ‘zogenaamd’ niet binnen. En wel blijven afschrijven hé?! Dat moet je bij mij dus niet doen. Vanaf zondag mail ik ze dus dagelijks, maar heb ik ze ook al een paar keer geprobeerd te bellen. Dat is dus onmogelijk. De verbinding wordt constant verbroken, je krijgt een gebrekkig sprekende Afrikaan of Franstalige Belg aan de lijn of ze verstaan jou toevallig niet. Inmiddels ff een mailtje gedaan aan bekende bij incassobureau. Die zou ff een leuke brief opstellen. Eens even zien wie er aan het korste eind trekt. En maar weer ouderwets ‘iTunes-tegoed’ kopen bij de Dixons. Voel me bijna weer 13, toen ik bij mijn ouders moest zeuren om geld voor beltegoed. Van hun moest ik immers altijd bereikbaar zijn?

Zo. Frustraties er weer uit. Nu ff checken hoe serieus de berichten over de release van OS 3.0 voor m’n appeltje zijn. Hopelijk bespaard iTunes vandaag nog meer telephone drama met het updaten.

promo_softwareupdate_image20090608