editorial

Team Your Ambassadrice wensen voor 2018

your ambassadrice wensen 2018

Een nieuw jaar, dat blijft toch voelen als een nieuwe ronde vol nieuwe kansen. Om dingen waar te maken die je het voorgaande jaar, om wat voor reden dan ook, niet hebt weten af te tikken. Ik vroeg het team van contributors wat hun wensen voor 2018 waren, en ik vond het een feestje om ze allemaal te lezen. Sommigen gaan vol voor materialistische cadeaus, anderen voor bewustwording. Iemand reflecteert dat het maar net zo mooi mag worden als 2017. Als team wensen we je in ieder geval een reislustig jaar, vol exclusieve ervaringen, high end avonturen en onbetaalbare herinneringen.

Gili: Noem me makkelijk, maar ik wil vooral naar een warm land. Dat is het fijnste wat ik mezelf nu toe kan wensen. En als ik weer uitgerust ben, kan ik in 2018 andersmans wensen weer uit laten komen.

Iris: Vrede
Eind zomer ben ik verhuisd naar mijn nieuwe bovenwoning in de Spaandammerbuurt. En nog steeds (!) ben ik niet helemaal doosloos. Dit weekend heb ik samen met mijn compagnon weer wat dingen uitgepakt, verplaatst en verborgen. En een nieuwe kamerindeling gemaakt. Ik ben er heel erg blij mee, maar ik mis nu een groot, wollen, dik vloerkleed op de grond. Niet alleen om mijn voeten te plezieren, maar ook mijn onderburen. Zij hebben net zoveel last van mijn houten vloer als ik ervan geniet. Schijnbaar vertaalt mijn gescharrel zich een verdieping lager naar een olifantenparade. Als compromis lijkt een dik kleed voor beide partijen een aanwinst en kan de lieve vrede wederkeren.

Jeffrey: Voor 2018 wens ik iedereen ongelooflijk veel inspirerende belevenissen en mooie ontdekkingen in de vorm van nieuwe steden en gebieden, fijne ontmoetingen, culinaire hoogstandjes en niet eerder ontdekte persoonlijke talenten! Daarbij hoop ik voor allemaal een goede gezondheid om van dit alles optimaal te kunnen genieten, en liefde van familie en vrienden om het mee te delen. Proost op een fantastisch nieuw jaar!

Julian: “Digitalerechten == Mensenrechten”
Hoop dat er in het nieuwjaar een realisatie komt dat digitale rechten niet(s) anders zijn dan mensenrechten. Met elke nieuwe technologie komt het besef van impact altijd later, maar hoop dat die er zo snel mogelijk is.

Machteld: Oh wow. Ik heb een hele lijst, maar een selectie van de allergrootste wensen:
Fort Beemster Spa-behandeling of cadeaubon, want de allerlekkerste spa in NL en nooit te druk (en mooie mensen ssst)!
Deze ongelofelijk te gekke oorsieraden set van By1Oak het liefste aan elke zijde een andere earparty
OMG dit Ganni-pak
Ultiem doorslaan is een roadtrip door Australië – nu eerst een rijke man vinden en dan een wens voor alle komende jaren ;). WIJN en dan mijn lievelings (het liefste een bezoek aan het Museo dei Cavatappi in Barolo maar alleen de wijn is ook goed haha) deze Barolo Sarmassa is zo vreselijk goddelijk en ziet er ook nog eens feestelijk uit.
Een Gispen Trolley Deze van The Englisch Hatter
Chanel Rouge Noir

Manon: Sabine vroeg ons allemaal wat onze wens voor 2018 was. Wat staat er nou echt bovenaan de wishlist? En eerlijk ik kon niks bedenken. Ja natuurlijk zeg ik geen nee tegen de zwarte Balenciaga Motorcycle bag en een nieuwe bank voor mijn nieuwe huis kan ook zo naar binnen worden getild. Maar een echt echte wens? Iets wat ik heel graag wil? Ik kan het niet bedenken.
2017 was voor mij het allermooiste jaar ooit, in heel veel opzichten. Ik raapte mezelf weer bij elkaar nadat ik heel 2016 er “even af lag” door die verdomde kanker. Ik had besloten, 2017 moest alles goed maken. Ik zou de wereld gaan zien, mensen ontmoeten en vooral alles doen waar ik tot dan toe 33 jaar nee tegen had gezegd. En dat is dan ook precies wat ik dit jaar heb gedaan. Ik heb meer van de wereld gezien dan ik had durven dromen, ik was eindelijk in mijn absolute nummer 1 bucket list, Tokyo en ik heb mijn netwerk én vriendengroep uitgebreid met belachelijk leuke en lieve mensen. Als ik in 2018 gewoon 2017 nog een keer mag overdoen ben ik al de gelukkigste vrouw op aarde. Dus mijn wens? Meer van dat. In goede gezondheid en net zo gelukkig als ik nu ben. En dat dan voor jullie allemaal.

Nina: Tech wise: een iPhone X (want grmbl, die heb ik nog niet) en ook wil ik nog altijd een Dyson stofzuiger. Home wise: een print van CateAdriana of Kat Klerks. Ook ben ik nog steeds gek op het Diesel Machine servies. Spullen wise: Een Rimowa koffer, of champagne.

Rik: De Intrepid 8×10 large format camera. Handgemaakt in Engeland blazen zij het grootformaat nieuw leven in tegen een scherpe prijs. Dit Kickstarter project was een succes, in september 2018 worden ze verscheept! https://intrepidcamera.co.uk/

Sabine:
Er zijn jaren geweest dat mijn hart harder ging kloppen van een designertas en bevestiging van succes kwam in de vorm van een Hermès Birkin bag. Begrijp me niet verkeerd, ik kan nog steeds blij worden van mooie spullen. Maar er gaat niets op tegen het delen van ervaringen. Dat bewust kunnen doen in goede gezondheid, met mensen die je lief hebt, dat is voor mij ultieme luxe. Ver van huis of juist dichtbij. Ik wens je daarom een goede gezondheid en een liefdevol hart. Twee ingrediënten die reizen een stuk leuker maken.

Tessa:
Mijn wens is dat in 2018 mensen landen die niet voor de hand liggen meer gaan overwegen als vakantiebestemming.
Don’t judge a book by its cover, or history. Ik heb zelf ondervonden in Colombia hoe enorm energiek de vibes daar zijn; de mensen bouwen samen aan een toekomst en willen het narco-verleden achter zich laten. Dit uit zich vooral bottom up in een sterke deeleconomie en duurzame initiatieven. Hetzelfde geldt voor Iran; politiek en burgers liggen in sommige landen ver uiteen. In Iran heb ik samen met Sabine een nieuwe dimensie van gastvrijheid ervaren; eentje die ik zelf niet voor mogelijk hield. Zelf wil ik graag Rwanda te bezoeken in 2018: op dit moment het op acht na veiligste land ter wereld: wie had dat gedacht? Overweeg eens zulke landen met open vizier en laat je verrassen. In ongeveer 40% van de landen wereldwijd is toerisme een vorm van armoedebestrijding. Hoe fijn voelt je vakantie als je ook zelf iets brengt naar of bijdraagt aan de plek die je bezoekt?

Wat staat er op jouw wensenlijst voor 2018?

Fotocredits hoofdfoto: Pexels/Pixabay

Sabine de Witte