Travel

Terrassenthon

Het regent zonnestraaltjes
Hoewel ik ben begonnen met hardlopen, is de enige marathon die ik ga lopen die van terras naar terras – een terrassenthon dus. Ik ben namelijk niet gezegend met een dakterras of balkonnetje, laat staan een tuin, dus moet ik er zelf op uit om van de zon te genieten. Wat al begint met een fietstocht over de grachten, of het wat saaiere stuk naar de Zuidas. Ineens vlucht ik iedere ‘pauze’ naar buiten om te genieten van de behoorlijk felle zonnestralen. Heerlijk!

Terrassentest
Bij gebrek aan eigen buiten, struin ik dus de terrassen af, op zoek naar een fijne plek met voldoende zon, het liefst de gelegenheid om te werken (wifi beschikbaar) en een menukaart die me de hele dag iets lekkers kan bieden. Nog een bijkomend voordeel is dat deze terrassentest ook nog onderdeel is van mijn werk.

Fijne Amsterdamse plekjes
Voor een ontbijtmeeting of een rustig kopje koffie om de dag mee te starten is Le Pain Quitidien een hele goede. De hele ochtend zit je gegarandeerd in de volle zon. Zoek je het wat stijlvoller, dan is het terras van het Amstel Hotel een erg mooie locatie (de meer betaalbare versie vindt je bij Café De Jaren). Het terras van het Apollo Windham hotel moet ik zelf nog uit checken net als Ron Blaauw, maar die schijnen ook aangenaam vertoeven te zijn. Vorig jaar was het terras van The Grand (hotel), Bridges genaamd, uitgeroepen tot het mooiste terras van Amsterdam. De tuin van het College Hotel is een buitenplek op stand, tussen de BN’ers genieten van de zon. Uiteraard zijn Vertigo en Het Blauwe Theehuis in het Vondelpark ook prima plekken. Vorig jaar een briljante middag bij Cote d’Americain gezeten, een samenwerking tussen Hotel Americain en Bubbles & Wines, maar die lijkt dit jaar niet te worden voortgezet. Ook Binnen Buiten, wat zowel als werkplek als terrasspot hoog scoort is een aanrader. Festina Lente heeft een leuk stekje buiten, waar je heerlijk mensen kan kijken en bootjes voorbij ziet komen. Nog zo’n topplek, maar een grote tegenvaller qua eten: het Serre Restaurant inspired by Ciel Bleu in het Okura hotel. Aan de Jozef Israëlkade merk je bijna niet dat je in het drukke Amsterdam zit. Het terras ligt vol lieve bloesemblaadjes (die helaas ook in je wijn en eten terecht komen en dan iets minder romantisch zijn), je kijkt uit op het water en de stoelen zijn heerlijk. Maar een upperclass restaurant wat geen eigen draai kan geven aan een (te) simpele Ceasar salad en het verschil niet weet tussen een medium en doorgebakken beef burger, is het geld niet waard. Wat is jouw favoriete buitenplek in Amsterdam? Aanraders of tegenvallers?

Vondelpark, vuilnispark
Ik geloof dat het het eerste mooie weekend was. Zaterdagmiddag chillen in het Vondelpark. Aan het eind van de middag vertrokken we weer, na onze champagneflessen en fruit en kaasresten netjes in de prullenbak te hebben gegooid. Terwijl we het park uit fietsten viel me op wat voor ongelooflijke vuilnisbelt het park was geworden. Gisteravond fietste ik door het park en werd ik gehuld in barbecue- en wietwolken. Iedereen genoot van het mooie weer, maar niemand lijkt zich verantwoordelijk te voelen voor de gevolgen van zoveel gechill in het park. Opvallend was dan ook de rust in het Rembrandtpark en het gebrek aan vuilnis, toen we vanwege de enorme drukte daarheen togen voor ons wekelijkse rondje rennen (Gisteravond 25 chicks in roze shirts gespot? Dat waren de chicks van de Chicks Only Running Club).

Geniet van het heerlijke (terras en park)weer, maar laat een ander er ook van genieten, neem je troep gewoon lekker mee. Wel zo sociaal!

Sabine de Witte