tips

The Bridge

Veel tv-series volg ik niet, maar als ik iets graag volg zit ik er helemaal in. Ik ben een enorme fan van detectives en kan helemaal mee gaan in de Engelse versies zoals Lewis, Midsomer Murders en Silent Witness. Als ik daar een aflevering van mis, baal ik, al zou ik er niet voor thuisblijven. Dat doe ik wel bijna voor de Deense serie The Bridge. Vorig jaar ontstond er een grote hype rondom deze serie die zich afspeelt in Kopenhagen en Malmö. De KRO zend sinds een paar weken de serie opnieuw uit en I’m hooked!

The Bridge tv-serie

De brug over

Afgelopen weekend was ik in Kopenhagen en moest ik dan ook ‘de brug’ over. Vanuit het vliegtuig had ik de brug al gezien en ik kreeg meteen de kriebels. Met de trein ging ik zaterdagmiddag op en neer naar het Zweedse Malmö, over de langste spoorbrug van Europa. 16 Kilometer lang is de brug waar je overheen raast met onder je het kolkende zeewater en boven je de auto’s. Een gave ervaring, zeker als je rond zonsondergang gaat.

Serie verslaafd

Sinds mijn bezoekje aan Kopenhagen ben ik helemaal verslaafd. Ik probeer plekken te herkennen, maakte tijdens een wandeling steeds grapjes over het tegenkomen van Saga, Martin of moordenaar WT en kon het niet laten om in de luxe hotelbar Nimb via UitzendingGemist de laatste aflevering te kijken. Toen ik gisteravond thuis kwam heb ik het hele net afgestruind om uit te zoeken of ik ergens legaal de overige afleveringen kon downloaden. Bingo was het in de UK-iTunes store (waar ik ook Homeland season 2 vond). Gisteravond keek ik nog 2 afleveringen en ik moet me inhouden om niet tijdens het werk op mijn iPad de serie aan te zetten. Maar hier wil ik geen detail van missen en wil ik juist tijd maken om de rest te volgen. Waar het precies over gaat? In de eerste aflevering wordt een lijk gevonden op de befaamde Öresundsbrug, precies op de grens van Denemarken en Zweden. Het werk van een seriemoordenaar die rechercheteams van 2 landen flink aan het werk zet. Hoofdrolspelers zijn Saga, de autistische Zweedse agente en Martin, getrouwde Deen in een midlife crisis. Heerlijk om de scherpe conversaties, cultuurverschillen en werkattitudes te zien in combinatie met het oplossen van een misdaad. Mocht je je nog vervelen op donkere herfstavonden, hiermee kan je je nog wel even vermaken!

Sabine de Witte