Travel

The Great Beyond; natuurlijk op zoek naar je authentieke zelf

Van sommige ondernemers weet je gewoon: als zij iets starten moet het wel goed zijn. Michiel van Ogtrop is zo iemand, hij verkocht het succesvolle luxe tasssenmerk Travelteq – die je nog steeds regelmatig om mijn arm ziet bungelen en waarvoor ik samen met een aantal andere travel fanatics content cureerde op het platform A Continuous Report – om The Great Beyond te starten.
Als jonge creatieve ondernemer weet Michiel als geen ander dat het leven nog leuker is als je er alles uit haalt, en dat de natuur en je eigen krachten daar een belangrijke rol in spelen. Zelf ben ik 2020 gestart met een retreat bij Mandali en sindsdien probeer ik jaarlijks ‘groot onderhoud’ toe te passen, dus wellicht kruisen onze wegen hier weer!

Natuurlijk jezelf zijn

Natuur trails, retraites en coaching brengen je terug naar je ware natuur. Oprichter Michiel van Ogtrop en zijn netwerk van gelijkgestemden, ondernemers, avonturiers, gecertificeerde coaches, adem coaches, psychotherapeuten en personal trainers, is gedreven om samen met jou toe te werken naar authentieke beleving: diep en to the point. De benadering is holistisch, de aanpak no-nonsense en de impact duurzaam. Iedere retraite krijgt vorm door middel van een specifiek thema en wordt aangeboden op bijzondere locaties wereldwijd. Het nazorgprogramma ziet erop toe dat alle ervaringen en inzichten kunnen worden geïnternaliseerd.

We zijn van nature niet opgewassen tegen het tempo, het presteren onder druk en de invloed van de extreme informatie overvloed in de moderne maatschappij. The Great Beyond brengt je terug naar waar je wil/ zou moeten of kunnen zijn om een betere balans te behouden, zowel privé als professioneel. Yoga en detox retreats zijn er genoeg maar The Great Beyond sluit aan op de sterke behoefte om weer te verbinden met de natuur. Het gaat om diep persoonlijke ervaringen, nuchter maar ook speels benoemd en beleefd, met leermeesters van uiteenlopende disciplines die zelf ook ondernemer zijn. Less is more: natuur, stilte, digitale detox en natuurlijk & lokaal eten vormen de basis van ieder retraite. Een basale bijdrage aan het persoonlijke veranderingspotentieel en vernieuwend bewustzijn en perspectief. Om te ontdekken wie je daadwerkelijk bent, wat je daarmee wil doen en hoe je dat moet aanpakken.

Uniek en duurzame retreats, voor jou en de natuur

De retraites worden georganiseerd rondom thema’s als Success Habits, Iceman, Oura Performance, Psychotherapy, Re-wild yourself, Back to nature en Higher states of consciousness. Er worden bijzondere locaties aangeboden in de natuur. Dikwijls zijn het privéterreinen of moeilijk te bereiken plekken over heel de wereld: van de Veluwe, bijzondere berg locaties in Italië, Spanje en Oostenrijk, tot aan Patagonië en Zuid-Afrika. Dankzij een substantiële mix van theorie en praktijk wordt ook een goede basis meegegeven voor je dagelijkse leven. “Sommige mensen hebben de misvatting dat een trail of retraite een quick fix is. Dat je door één ervaring alles oplost. Dat is een illusie. Het gaat juist om de combinatie van verschillende ervaringen en goede begeleiding daarna.”, aldus Van Ogtrop. Minimaal 1 trail of retraite per jaar wordt aanbevolen, zoals een APK. Om op het juiste pad te blijven kan daarnaast extra coaching en eventueel ook een gepersonaliseerd programma worden ingezet, volledig aangepast aan jouw wensen en behoeften.
Michiel van Ogtrop heeft zelf ervaren hoe belangrijk het is om jaarlijks een deep dive te maken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Na 9 jaar ondernemen, veel natuur trails & retraites en meerdere opleidingen is hij klaar om zijn opgedane kennis en ervaring terug te geven en te delen. Van Ogtrop is opgeleid als facilitator bij de Foundation for National Leadership FNL, grondlegger van het principe natuurlijk leiderschap d.m.v. nature trails. Michiel is een NOBCO geaccrediteerde coach. Hij gelooft heilig in het succes en het effect van deze programma’s. Niet goed? Geld terug.

De eerstvolgende retraite is New Beginnings van 13-18 April 2021 in Toscane. Je kan deze nu boeken of 1 van de andere 7 programma’s. Mocht het vanwege Covid-19 niet mogelijk zijn om de retraite voort te zetten, krijg je uiteraard je geld terug of kan je het doorschuiven naar een volgende datum.

Voor meer informatie en een kennismaking met Michiel: https://thegreatbeyond.co/

Sabine de Witte