Hotel Highlight

Hotel Highlight: The Roosevelt Boutique Hotel

estida-hotel-the-roosevelt-middelburg-gevel

De afgelopen jaren heeft Sabine gemiddeld 1/3 van het jaar doorgebracht in hotelkamers. En eerlijk gezegd zou ik dolgraag net als haar het allerliefst gewoon in een hotel willen wonen. De sfeer, de fantastische bedden, service en het mystieke eromheen, zoals je ziet in series. Vroeger was dat heel gewoon en Coco Chanel is met haar suite in het Ritz in Parijs Sabine’s grote droomvoorbeeld. Ter ere daarvan proberen we iedere week een hotel te highlighten waar we hebben geslapen.

The Roosevelt Hotel
Het middeleeuwse centrum van Middelburg is qua rust en sfeer echt een verademing in vergelijking met het drukke Amsterdamse stadsleven. Hotel The Roosevelt in Middelburg bevindt zich helemaal in het middelste puntje van het oude centrum van de stad. Het gebouw is ooit gebouwd op de brug waar Middelburg haar naam aan te danken heeft en tegenover de voordeur van het hotel vind je beroemde Middelburgse Abdij met haar grote kerktoren en dat is één van de redenen dat je je in dit hotel helemaal op vakantie voelt. Om de lobby van Hotel The Roosevelt zo aantrekkelijk mogelijk te maken ontwierp designbureau ESTIDA een warme plek met een unieke bar, een heerlijke zithoek met open haard, charmante zitjes en verleidelijke hoekjes. Het voelt daardoor meteen of je terecht komt in iemands warme en uitnodigende woonkamer, een fijne binnenkomer!

28 kamers


The Roosevelt Hotel heeft 28 kamers, die stuk voor stuk allemaal anders zijn. Er zijn bijvoorbeeld kamers met een eigen patio, kamers met plafonds van meer dan 4 meter hoog en kamers waar de oude kastenwanden nog in zitten. Wat alle kamers met elkaar gemeen hebben; ze hebben allemaal een eigen WiFinetwerk, een aparte regendouche en een apart toilet, een Nespressokoffiemachine en een waterkoker met thee van Betjeman & Barton. Ook fijn; de boxspringbedden zijn allemaal voorzien van topdekmatras, dus geen vervelende spleet in bed.

Heerlijk wakker worden


Extra fijn aan dit hotel, is dat je ontbijt altijd inbegrepen zit bij je kamerprijs én dat er ’s ochtends geen lopend ontbijtbuffet is. Je neemt plaats aan een tafeltje en krijgt daar een dienblad met lekker brood, crackers, verse jus d’orange, Zeeuwse kaas en vleeswaren, Zeeuwse jam, een eitje (bereid naar je eigen wensen) en nog veel meer ander lekkers. Door deze manier van ontbijten heb je genoeg keus om zelf een heerlijk maal samen te stellen, maar val je ’s ochtends niet meteen in de onrust die een lopend buffet met zich meebrengt. Iedereen zit relaxed aan zijn of haar tafeltje en er wordt klassieke muziek gespeeld; ik kan me geen betere manier bedenken om wakker te worden!

Weet jij toevallig nog een ander bijzonder hotel waar we echt een keer over moeten schrijven?

Sabine de Witte