amsterdam design

The Wunderkammer & Etsy pop-in shop

Heb je nog geen plannen voor het weekend? Dan zijn deze 2 pop-ups een absolute aanrader, zeker als je nog op zoek bent naar originele Sinterklaas cadeaus, DIY inspiratie wilt op doen of een goed excuus zoekt om naar Amsterdam te gaan.

The Wunderkammer

The Wunderkammer strijkt ieder jaar korte tijd neer in de Kerkstraat, met snuisterijen als bijzondere planten, vazen, vlinders, cursioa en eyecatchers die je graag in je rariteitenkabinet wilt tentoonstellen. Of in je vensterbank wilt zetten, aan je wand wilt hangen of om dat gekke lege hoekje op te vullen. De combinatie van planten en bijzondere objecten doet mij denken aan een bezoekje Deyrolle in Parijs.
De eigenaren Florian Seyd en Ueli Signer, allebei floristen, zijn van kleins af aan geïnspireerd door de natuur en laten met hun reizende Wunderkammer zien waar natuur en interieur samen toe in staat zijn.

Het thema van deze pop-up is Treasury.
Waar:Kerkstraat 163
Wanneer:Open van 22 november t/m 1 december 2013

Wunderkammer Treasury

Als je in de buurt van de Kerktstraat bent, loop dan ook even bij Joe Merino naar binnen. Perfecte Sinterklaas cadeautjes voor je vader, moeder, zus, oom, tante etc.

Winter Winkel @ Het Grote Avontuur Etsy pop-in shop

In het pand Het Grote Avontuur in de Haarlemmerstraat is de benedenverdieping het domein van zo’n 20 Nederlandse etsy-shops die via het DIY platform hun handgemaakte producten verkopen. Zodat jouw huis er tijdens de feestmaand gezellig bij staat, jij de leukste pakjes onder de boom legt en de kerstboom met originele en handgemaakte versieringen kan aankleden.

Waar: Haarlemmerstraat 25, Amsterdam
Wanneer: 22 november tot en 1 december
Voor meer informatie: kachingcollectief.wordpress.com

Etsy Pop-in Shop

Als je toch in de Haarlemmerstraat bent, trakteer jezelf dan op een gezonde en lekkere lunch bij Vinnie’s Deli, een lust voor het oog en je maag!

Sabine de Witte