Travel

This package contains…

But the package is why you bought it in the first place!

Ik geef het toe. Marketeers hebben een makkelijke aan mij. Geef het een extra mooie verpakking en ik ben om. Uiteraard niet een suffe verandering, zoals bij Robijn. Het kleine, milieuverantwoorde flesje kan mij daarbij niet bekoren. Maar een mooie verpakking, zoals het Nieuw-Zeelandse merk B-E-E. Schoonmaak- en wasmiddelen in prachtige verpakkingen, waarbij zowel product als verpakking ook nog eens groen zijn. Verantwoord dus. Of de flesjes van Savon de Marseille. Zelfs de HEMA timmert leuk aan de weg. De ophangbare flacons van IkEA staan ook bij ons in de badkamer. Niet omdat ik ze zo handig op hang, maar omdat ze zo leuk gekleurd en bedacht zijn (grote meevaller was dat het ook nog werkte, aangezien IKEA niet bekend staat om kwaliteitshaarverzorging, haar specialisme is juist diversiteit).

Helaas wordt niet door alle fabrikanten zo over de verpakking (na)gedacht. Er zullen maar weinigen zijn die vinden dat een fles ‘Ajax allesreiniger’ er zo aantrekkelijk uitziet dat je de fles in het zicht zal zetten, laat staan dat het aanzet tot schoonmaken. Bij die merken hebben ze vooral aan geur gedacht, maar door zo hard te proberen iets te laten ruiken als, ruikt het bij voorbaat al synthetisch.

Soms ga ik daardoor ook genadeloos nat. Van de week nog bij mijn grote vriend Dirk. Ik liet me verleiden door een nieuw drankje van Lessini. Lessini Light Manpaya with a touch of cactus. Klonk leuk, en momenteel zijn we enigszins verslaafd aan mango. De volgende ochtend bij het ontbijt. Ik nam een slok. Zoet. Mierzoet. Chemisch. Niets natuurlijks aan, wat Lessini anders altijd weet te bereiken. Lief nam een slok. Dronk nog netjes het glas leeg, maar vervolgens goot hij het pak leeg in de gootsteen. Nice try.

Ook met geuren. Ik had nog een bon van de lokale parfumerie, maar was niet van plan om zoveel bij te moeten betalen (Dus geen Miss Dior Cherie, maar vriendlief heeft de hint begrepen). Ik zag de verpakking van Sarah Jessica’s Covet. Een giftbox. Met op de doos: Paris! Eiffeltorens. Mooie schoenen. Parfumflesjes. Ik was al verkocht. Toen de verkoopster zei dat het een citroenachtige geur was, besloot ik t maar te doen. Dat ik geld toe kreeg, kon me niet deren. Ben een mooie doos rijker. Voor sieraden. Het geurtje ruikt nog oprecht goed ook.

Ik ben verpakkingsgevoelig. Stiekem kan ik niet wachten om mijn bestelling te doen, voor de leuke B-E-E collectie. En de vloeibare zeep van de Aldi mag eigenlijk ook wel plaats maken voor een leuker etiket. Als ik die er nou eerst eens af krab… dan ligt boven nog wel een lading watervaste stiften… huub huub…

Simone, een noot voor jou. Deze stond afgelopen vrijdag in mijn klad. Toen ik maandag weer blogs ging checken, zag ik jou stukje. Geestig!Volgens mij moeten we eens samen gaan shoppen, als we eindelijk uitgestudeerd zijn 😉