Travel

Reisvaccinaties bij je thuis met thuisvaccinatie.nl

thuisvaccinatie.nl reisvaccinaties

Het ergste aan reisvoorbereiding als je het mij vraagt? De reisvaccinacties! Ik ben echt panisch voor naalden en val bij het idee alleen al bijna om. Gelukkig is er een manier om je reisvaccinacties gewoon thuis te kunnen krijgen!

Thuisvaccinatie.nl: krijg thuis je reisvaccinaties

Yes, donderdag stap ik in het Jet Airways vliegtuig richting de Andaman & Nicobar eilanden! Deze eilanden zijn nog tamelijk onbekend, hoogste tijd om daar verandering in te gaan brengen! De Andaman eilanden liggen in de Indische Oceaan, voor de kust van Myanmar en Thailand, maar ze horen bij India. Mijn missie: de andere, luxe kant van India laten zien. Maar… India staat bekend om haar andere hygiëne, malariagebieden en ziektes. Dus deze reis vroeg om wat meer voorbereiding dan bijvoorbeeld Canada en Iran.
Omdat ik zo panisch ben voor prikken, ben ik al snel geneigd om landen uit te zoeken waar ik geen reisvaccinaties voor nodig heb, maar hier is er geen ontkomen aan. Via Thuisvaccinatie.nl plande ik een afspraak in en gebaseerd op mijn reis en medische geschiedenis kwam er een vaccinatie advies uit. Op zaterdagmiddag kwam de arts langs om mijn advies te bespreken en de benodigde vaccinaties toe te dienen. Deze keer een hepatitis A en buiktyfus vaccinatie. Eigenlijk zou het slim zijn om ook hepatitis C en preventief gele koorts te nemen, maar ik reageer vaak nogal heftig overdreven op dit soort grappen, dus dat leek me niet zo handig. Ook kreeg ik advies over malaria, voor mij niets nieuws gezien mijn eerdere werkzaamheden voor Care Plus. Toch goed om weer even te horen dat je malaria, zeker op eilanden zoals de Andaman, niet moet onderschatten. Een bestelling Malerone pillen is inmiddels gemaakt.

 photo thuisvaccinatie-dokterstas.jpg

 photo malaria-andaman.jpg

 photo malaria-india.jpg

Voordelen reisvaccinaties thuis

De voordelen van thuisvaccinatie? Voor mij scheelt het super veel stress, ik hoef niet naar een omgeving die ik al associeer met prikken, ziekenhuis en ander naars. Je kunt lekker in je eigen omgeving blijven, zo zat ik gewoon met een kop thee op de bank. Bovendien hebben de artsen iets meer de tijd voor je en kun je gezellig over je aanstaande reis kletsen, wat hele fijne afleiding is. Dat maakt het ook ideaal voor (kleine) kinderen. Nog fijner zijn de flexibele tijden: ook ‘s avonds en in het weekend! Geen excuus dus dat je geen tijd hebt om reisvaccinaties te gaan halen, iets wat met bijvoorbeeld de GGD voor mijn agenda veel meer puzzelen was. Mochten je ineens nog vragen te binnen schieten, dan kun je die ook stellen, of vragen naar persoonlijke ervaringen en adviezen. De tip voor deze trip: ORS kun je ook prima vervangen door cola en (naturel) chips. Sowieso een stuk lekkerder!
Je vraagt je misschien af of thuis vaccineren duurder is? Nope! Er worden standaard consult kosten à 19,90 in rekening gebracht, die ook een arts of GGD vraagt en de meeste vaccinaties worden door verzekeraars vergoed. Of dat bij jou het geval is, moet je even navragen.

 photo thuisvaccinatie-reis-india.jpg

Voor mij is thuisvaccinatie.nl echt een uitkomst, met advies op maat en fijn, geruststellend en professioneel persoonlijk contact. De prikken blijven gewoon even vervelend, maar ik kan er de komende jaren weer even tegen aan. Eigenlijk moet het verzamelen van vaccinatie stempels in je gele boekje gewoon net zo leuk worden als de stempels in je paspoort. Dit is een goede stap in die richting!

thuisvaccinatie.nl reisvaccinaties aan huis

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met thuisvaccinatie.nl, overigens was dit mijn tweede positieve ervaring met thuisvaccinatie.nl!

Sabine de Witte