Travel

Travel capsule wardrobe: zomer editie

travel capsule wardrobe zomer collectie

Inpakken voor een reis is voor velen vaak een enorme uitdaging. Inmiddels mag ik me ‘self-proclaimed inpak expert’ noemen en werden mijn koffer inpaktips opgepakt door de media. Hoe je een koffer in moet pakken weet je nu dus, maar wat pak je nou in? Ik maak voor mijzelf altijd een ’travel capsule’ collectie voor ieder seizoen. Dat zijn vaste items die ik eigenlijk altijd mee neem op reis, die voor iedere gelegenheid passen. Mijn zomercollectie shopte ik bij elkaar via webshop Miinto. Niet zomaar een webshop, maar een online verzameling van unieke boetiek winkels en leuke merken. Wat zit er in de travel wardrobe voor deze zomer?

Travel capsule collectie

Graag meng ik trend items met klassiekere stukken, maar het belangrijkste voor mij is de kwaliteit. Die moet goed zijn, het moet ‘reisbestendig’ zijn: niet snel kreukelen en makkelijk te combineren. Met deze items zit ik deze zomer helemaal safe:

Spijkerjasje via Nameless – Ik ben heel erg blij met de spijkerjasjes trend, perfect voor op reis om tijdens de nog ietwat frisse ochtend of avond, of eventueel als je uit Nederland vertrekt, je outfit te voorzien van een warmte.

Blauwe maxi rok via Modeon – maxi rokken zijn perfect voor stedentrips. Op warme dagen de uitkomst om er toch netjes gekleed uit te zien en toch lekker luchtig.

reisgarderobe

Jurk van Soaked in Luxury – een Deens merk, altijd leuk. Wit is altijd een goede basis, de streepjes maken ‘m anders en door het polo-model kun je deze dragen met een simpel sandaaltje en leren jasje voor een stoere look, juist netjes met hakken en een vestje of meer casual met sneakers en het jeans jack.

Zwarte blouse van Selected Femme via Franken Kleding – Scandinavische merken staan voor tijdloze kwaliteitsitems en een zwarte blouse is altijd goed. Dit model heeft geen kraag en een wat diepere v-hals, simpel maar vrouwelijk.

Via de Scandinavische web-shop/concept store Deense Kroon trakteerde ik mezelf nog op de veelgeprezen Meraki Konjac spons om je gezicht mee schoon te maken. Perfect voor op reis!

Soaked in Luxury

Spijkerjack Miinto

Verder bestaat mijn capsule collectie voor deze zomer uit een zwart jurkje van Storm & Marie, een gele gehaakte top, ook van Storm & Marie, een blouse van Sunad, flared jeans van & Other Stories en zwarte pantalon van River Island en een gestreept shortje van Love Stories Intimates. Verder heb ik een aantal basis t-shirts van de herenafdeling van COS, een bruin suede shortje dat ik vorig jaar al kocht en uiteraard een afgeknipt Levi’s short om mee te combineren, en uiteraard gaat er altijd een gestreept shirt en witte blouse mee. Alle items kan ik met elkaar combineren, of met items die ik al had.
Met deze items hoef ik alleen maar mijn schoenen, tas en accessoires af te wisselen om bij iedere gelegenheid toch een nieuwe outfit te kunnen dragen.

selected femme reisgarderobe

Miinto

Het leuke aan Miinto is dat je niet zelf stad en land af hoeft te zoeken naar leuke adresjes of dat je alles los bij verschillende webshops hoeft te bestellen. Je shopt alles via Miinto, daar gaat het in de winkelwagen en zij regelen verder de afhandeling van je bestelling. Voor- en nadeel kan zijn dat je wel verschillende pakketjes per post krijgt, maar ik vond het juist erg leuk. Ik voelde me bijna jarig, met iedere dag een pakketje in mijn brievenbus! Momenteel is er sale op Miinto.nl en kun je profiteren van 40% korting. OF als je al helemaal into de nieuwe collecties bent, kun je deze nu shoppen met 10% korting door kortingscode YourAmbassadrice10 toe te voegen. Deze is geldig tot en met 19 juli 2016.

Heb jij een ’travel capsule’ collectie die je als uitgangspunt altijd mee neemt als je op reis gaat? Neem van mij aan, het maakt inpakken een stuk makkelijker!

Fotocredits: KarienAnne.com. Deze post is in samenwerking met Miinto

Sabine de Witte