Travel

Travel Curiosities #6

travel

Het is een stuk makkelijker reisnieuws en opvallende berichten bij houden als je niet zelf op reis bent! Dus daar is eindelijk weer een nieuwe Travel Curiosities. Deze reisgerelateerde berichten vond ik het delen waard.

  • Deze week werd bekend gemaakt dat Qatar Airways de beste airline ter wereld is. Er over oordelen kan ik niet, want ik heb er nog nooit mee gevlogen, maar de referenties zijn inderdaad erg positief. Op de bucket list! Op nummer 2 staat Singapore Airlines en op nummer 3 de winnaar van vorig jaar Cathay Pacific. KLM staat op de 28e plek.
  • De IATA, de organisatie die alle regelgeving bepaald voor de luchtvaart, wil de regels voor de grootte van handbagage overal hetzelfde laten zijn, om verwarring te voorkomen. In het nadeel van de reizigers…
  • Een boetiek hotel waarvan jij kan bepalen waar het gaat komen, hoe het er uit gaat zien en op wat voor kussen je slaapt. Dat is het Amberlair project. Super gaaf, ik hou van dit soort initiatieven en heb een locatie voorstel gedaan.
  • Afgelopen week had ik op Twitter een leuke discussie over Native Advertising. Uit onderzoek van Tourism Consultancy blijkt dat de meeste bloglezers daar geen problemen mee hebben. Zie de leuke infographic. Wat vinden jullie er van?
  • Als 6-jarige je knuffel op het vliegveld verliezen, de ramp van de meeste ouders. Tampa Airport wist hier wel heel tof mee om te gaan en liet de knuffel van Owen een hele rondreis over het vliegveld maken.
  • Spanje heeft meer dan alleen Barcelona. Volgens CN Traveler zou je deze 7 Spaanse bestemmingen moeten overwegen. Madrid is leuk, zeker de wijk Malasana, Sevilla is absoluut de moeite waard en San Sebastian is het walhalla voor foodies. De overige plekken zijn mij ook nog onbekend.
  • 29 travel hacks die zelfs de meeste frequent flyers nog niet kenden. Er zaten er inderdaad best een paar handige tussen die ik nog niet wist. Altijd handig!
  • Persoonlijke content is dé succesfactor van bloggers, is de uitkomst van het Bloggers Onderzoek van Cherry LAB. Helaas was ik niet bij het event, maar de uitkomst van het onderzoek sluit zeker aan bij wat ik heb ingevuld in het onderzoek. Persoonlijk, uniek en authentiek.
  • Dit zijn de mooiste reisfoto’s dit jaar gemaakt. Met een iPhone!
  • Er lijkt nu eindelijk wetenschappelijk bewijs te zijn waarom de terugreis altijd korter aanvoelt dan de heenreis. Interessant!

En het is geen reisnieuws, wel werknieuws. Sinds begin juni werk ik 3 dagen voor National Geographic Traveler op de redactie voor een periode van 3 maanden. Daar doe ik deels de webredactie, maar ook de coördinatie van de Native Advertising. Naast mijn Digital Nomad verhalen lees je er nu ook nieuwsberichten en grappige reiswetenswaardigheden. Alle berichten van mijn hand kun je hier op National Geographic Traveler volgen.

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)