Reistips

Travel: Eten in St. Moritz

Enkele weken geleden was ik, Anne, in St. Moritz in Zwitserland, een prachtig bergstadje dat bekend staat als de geboorteplaats van de wintersport. De combinatie tussen onvoorstelbare luxe en prachtige natuur is typisch voor het populaire gebied, dat door Jort Kelder doeltreffend het ‘St. Tropez van de Alpen’ genoemd werd. De komende weken vertel ik jullie over de bijzondere dingen die ik in St. Moritz gedaan heb, met deze week: Restaurant La Marmite.

La Marmite

Van buitenaf lijkt dit restaurant op een gele bungalow die gevaarlijk dicht op het randje van de piste balanceert, maar als je bij dit oude bergstation naar binnen loopt blijkt niets minder waar. Nog nahijgend van de afdaling en met de sneeuw nog op je ski-kleren, beland je in een chique restaurant met een prachtig uitzicht over de bergtoppen. La Marmite ligt op zo’n 2500 meter hoogte, dus je zit letterlijk met je hoofd in de wolken.

truffel-pizza-moritz

Het menu

Wintersport maakt hongerig en dat komt hier goed uit. Op het menu staan heerlijke gerechten, vaak met grote hoeveelheden truffel en kaviaar. Zo at ik bijvoorbeeld de beroemde truffelpizza als amuse, gevolgd door een bordje met o.a. ganzenlever, kreeft en het lekkerste stukje zalm dat ik ooit gegeten heb. Het eten komt in grotere porties dan dat ik normaal gewend ben in dit soort restaurants, maar omdat je de hele dag in de buitenlucht bent kun je dat eigenlijk wel goed gebruiken. Daarnaast is het allemaal zo lekker dat je eigenlijk niet wil dat het opgaat! 😉

voorgerecht-mathis-st-moritz
mathis-st-moritz

Ik vond het eten bij La Marmite een bijzondere ervaring en zou het, als je de kans krijgt, iedereen aanraden. Ze serveren heerlijke gerechten met een prachtig uitzicht en als je weer helemaal opgeladen en ready-to-go bent kun je meteen de piste weer op. Perfect!

Sabine de Witte