tips

Travel gadgets wishlist

Als ik op reis ben, wil ik graag zo min mogelijk mee hoeven te slepen, zeker bij dagtripjes. Toch zijn er een aantal gadgets die ik graag aan mijn verzameling toe wil voegen, om zo ervaringen nog beter weer te kunnen geven. Dus hierbij mijn travel gadgets wishlist:

 • GoPro camera – Zo speelde ik tijdens de reis door Noors-Lapland met een GoPro. Uiteindelijk kwam deze net een accessoire tekort en besloeg de camera steeds, waardoor er weinig bruikbaars op stond. Met de juiste extra’s kun je de GoPro op je skihelm zetten, meenemen onder water, op het stuur van je fiets/motor zetten etc. Op die manier kun je alle onderdelen van een ervaring filmen en kun je dit op een bijzondere manier door de kijkers laten meebeleven. De mooiste timelapse videos worden met deze professionele camera gemaakt. Met de GoPro4 worden beelden nog scherper, mooier en gaver. Nummer 1 op de list dus!
 • SeaShell waterproof iPhone case – De GoPro is een behoorlijke investering, deze doet iets minder pijn in je portemonnee en je kunt er onderwater veilig mooie plaatjes mee schieten. Jessie van Journelles testte deze op Curaçao en ik was daar getuige van. Allebei hielden we ons hart vast toen haar iPhone hiermee voor het eerst onderwater verdween, maar toen deze weer boven kwam, het nog deed en prachtige plaatjes had geschoten, was ik om. Hebben! Makkelijk te bedienen, geen extra apparaat dat je mee moet nemen, win win situatie.
 • Verrekijker – een beetje een vreemde eend in de bijt, maar na een paar dagen in de Finse natuur in combinatie met mijn niet al te beste ogen en een wazig Rusland, bedacht ik me dat dit helemaal geen verkeerde reisgadget is.
 • Olympus camera – ik ben nog steeds op zoek naar de perfecte camera die niet te veel ruimte in neemt, hoge kwaliteit foto’s maakt en makkelijk te bedienen is. Er leuk uitzien is ook aardig. Ik twijfel tussen deze Olympus en de Samsung NX systeemcamera’s.
 • Pebble watch – eigenlijk wil ik natuurlijk de Apple Watch, maar tot die tijd lijkt dit me een aardige oplossing. Heel vaak krijg ik op een (pers)reis te horen dat ik zoveel op mijn telefoon zit. Voor mij een ‘duh’, maar zeker voor print journalisten is dat niet zo vanzelfsprekend. Met de Pebble of Apple Watch kan je makkelijker in de gaten houden wat er allemaal gebeurt aan notificaties en andere spannende dingen, zonder dat er meteen een scherm aan te pas moet komen.
 • Hipkey – Ik ben een lichte OCD’er als het om reizen gaat. Ga ruim op tijd weg, pak ver van te voren mijn koffer in en leg onmisbare dingen lang van te voren klaar op een stapel. Als ik mijn bagage incheck kruip ik nog net niet mee op de band om te checken of deze wel echt in het vliegtuig beland (ik zag ‘m een keer zielig op het platform staan toen mijn vlucht overboekt was en jep, toen bleef deze achter terwijl ik in Londen zat). Met de Hipkey kun je deze op je iPhone in de gaten houden. Super handig en dat scheelt weer dat ‘ooh’ gevoel als je je koffer eindelijk op de band ziet rollen. Goed voor de bloeddruk.
 • Travelgadgets wishlist

  Welke gadget staat er nog op jouw wensenlijstje? En heeft er al iemand de Selfiestick geprobeerd?

  Sabine de Witte