Travel

Travel light

Dat ik veel reis kan de vaste bezoekers hier niet ontgaan. Donderdag vertrek ik alweer een weekendje naar Berlijn. Inmiddels is koffer inpakken een makkie, al geef ik de voorkeur aan een zomerse bestemming. Dan past er namelijk veel meer in, die dikke kleding maakt de ruimte ineens stukken minder 🙂

Meestal reis ik alleen met handbagage. Het scheelt een hoop tijd, een behoorlijk risico en voor een paar dagen heb je meestal niet zoveel nodig. En de meeste maatschappijen knijpen een oogje dicht als je aparte laptoptas bij je draagt.

Hoe kun je nou prettig reizen zonder erbij te lopen als een toerist met veel te veel bagage? Travel light: wees creatief met kleding, laders en toiletartikelen in je handbagage. Vooral vloeibare artikelen zijn altijd een ramp. Tandpasta, shampoo etc. neem ik dan ook niet mee. Evenals vloeibare make-up, ik heb voor mijn reisjes een mousse foundation of een stick. Mijn grootste uitdaging: schoenen. Je wilt er altijd meer mee dan je daadwerkelijk aan hebt, dus denk van te voren goed na wat je mee neemt.

Het allerbelangrijkst als je regelmatig reist: een goede koffer. Het juiste formaat zoeken was voor mij een crime. De eerste te klein, de tweede te groot en niet flexibel. Inmiddels heb ik een erg handige koffer gevonden tegen een leuke prijs. Hij krijgt niet de schoonheidsprijs, maar dat is ook zonde van het geld mocht je je koffer toch een keer inchecken. Daar zijn ze namelijk nogal hardhandig mee. Een voordelige kwaliteitskoffer koop je hier!

Meet perfect budget Samsonite; my travel mate

Sabine de Witte