Reistips

Travel: Slapen in St. Moritz

Enkele weken geleden was ik, Anne, in St. Moritz in Zwitserland, een prachtig bergstadje dat bekend staat als de geboorteplaats van de wintersport. De combinatie tussen onvoorstelbare luxe en prachtige natuur is typisch voor het populaire gebied, dat door Jort Kelder doeltreffend het ‘St. Tropez van de Alpen’ genoemd werd. Deze weken vertel ik jullie over de bijzondere dingen die ik in St. Moritz gedaan heb, met dit keer: slapen in St. Moritz.

St. Moritz is niet alleen vanwege de prachtige pistes de perfecte stad voor wintersport, het heeft ook een enorm aanbod aan luxe hotels. Van modern tot klassiek en van laid-back tot chique, St. Moritz heeft het allemaal. De meeste hotels in dit gebied zijn net kastelen en paleizen, waardoor een overnachting vaak een bijzondere ervaring is. Door de geweldige service voel je je enorm verwend en tegelijkertijd helemaal thuis.

Kempinski_Grand_Hotel_des_Bains

Kempinski

Zelf heb ik geslapen in het Kempinski Grand Hotel des Bains. Het perfect voorbeeld van een traditioneel hotel vol exclusiviteit en prachtige luxe. In het Kempinski hebben ze alleen qua welness faciliteiten al een zwembad, fitnessruimtes, een saunalandschap, lounge, SPA-terras, aparte lady’s spa en mogelijkheden tot allerlei massages en beautybehandelingen. Ik sliep in een heerlijke kamer met bad en een klein balkonnetje met uitzicht over de bergen.

Ik ben zelf niet echt een ochtendpersoon, maar juist daarom heb ik misschien nog wel het meest genoten van het geweldige ontbijtbuffet van het Kempinski. Je kunt er werkelijk alles krijgen wat je wilt, van het meest tropische verse fruit tot een omelet met truffel en van croissants met chocola of kaas tot allerlei soorten vlees. Dat je zo in de watten gelegd wordt zorgt ervoor dat je vol blijdschap je bed uit springt en vervolgens genoeg kracht hebt om een hele dag op je ski’s te staan. Het Kempinski ligt dicht bij de kabelbaan richting de pistes en met de goede shuttleservice ben je in no-time overal waar je zijn moet. Ik heb enorm genoten van mijn nachten hier.

carlton-hotel-st.moritz

Carlton

Na mijn verblijf in Kempinski heb ik nog een nacht doorgebracht in het Carlton Hotel, een echt paradijsje op aarde. Het Carlton telt 60 junior suits en suits, allemaal met adembenemend uitzicht op het meer van St. Moritz. Wat me meteen opviel toen ik het hotel binnenkwam, was de warme sfeer. Ondanks de ongelofelijke luxe is het er erg gezellig, bijna knus zelfs. Tijdens mijn verblijf sliep ik in een prachtig kamer met een ligbad, onvoorstelbaar grote aparte douche, een grote zithoek, veel kastruimte en een eigen bureau. Een leuk detail was dat ze speciale visitekaartjes hadden laten drukken met mijn naam en het telefoonnummer van mijn hotelkamer erop. Wat een gastvrijheid!

Omdat mijn reis vol zat met allerlei activiteiten was het heerlijk om ’s ochtends en ’s avonds zo veel ruimte voor mezelf te hebben. De geweldige service in beide hotels en de gastvrijheid waarmee ik ontvangen ben hebben er voor gezorgd dat St. Moritz hoog boven aan mijn travellijstje blijft staan. Ik wil er zeker nog eens terug komen!

Sabine de Witte