AD Reistips Travel

Travel tip: Trivago

Zo ben je iedere week weg, zo is je reisagenda ineens blanco. Daar wordt ik altijd erg onrustig van (ondanks dat het ook wel fijn is om wat langer in Amsterdam te zijn), dus ben ik ondertussen wilde plannen aan het maken. Naar Parijs, Barcelona, Lille en eigenlijk wil ik nog graag een citytrip maken naar Krakau, Riga of Sint Petersburg.

Reisplannen maken

Ik kan me uren verliezen in het zoeken naar de beste vliegtickets, leuke hotspots en hotels. Meestal kijk ik voor hotels op grote boekingssites als jetsetter.com of ik boek rechtstreeks. Niet eens zozeer gericht, meer ter inspiratie. Tijdens afgelopen browse sessie, stuitte ik op Trivago. Ik besloot het een kans te geven, want de usual suspects ken ik inmiddels wel. En ik was aangenaam verrast, de site van Trivago maakt een tripje plannen nog leuker!

Trivago: hotelprijsvergelijker

De website van Trivago is een hotelvergelijker en via deze website krijg je een slim overzicht van de beste hotelaanbiedingen van dat moment. Daar zijn er natuurlijk heel veel van, maar weinig hebben er zo’n groot aanbod. Er worden prijzen vergeleken met 199 websites en er zitten maar liefst 721.444 hotel opties in. Daar moet toch iets tussen zitten! Behalve op plaats, datum en personen kun je filteren op details. Het aantal sterren, budget per nacht, afstand vanaf het centrum en andere bezienswaardigheden, beste opties als wifi, wellness, strand, zwembad en ontbijt. Ook erg fijn: een kaart overzicht. Zeker als je niet zo bekend bent met een stad handig!
Naast de (laagste) prijs zie je ook de gemiddelde beoordeling en welke website de beste prijs aanbied. Boeken doe je uiteindelijk niet via Trivago, maar op de aanbieder zelf. Wel zo betrouwbaar!

trivago

Dankzij Trivago heb ik een goede aanbieding gevonden voor een hotel in Sint Petersburg tijdens de Paasdagen. Als ik met vliegtickets nou net zo veel geluk heb, worden het dit jaar wellicht een Russisch Pasen! Leuk dat zo’n middagje out of your comfort zone surfen zo leuk uit kan pakken. Aanrader dus, want uiteindelijk wil niemand teveel voor een hotel betalen en de keuze is er reuze!

Ken jij Trivago en wat zijn jouw ervaringen?

Sabine de Witte