Instagram

 • Magisch Mandali ✨🧘🏼‍♀️ Uitzicht op Lago d’Orta, besneeuwde bergtoppen, strakblauwe lucht, winterzonnetje, yoga, mediteren, gezond eten, lezen en dat allemaal in stilte. Je eigen stem gaat er vreemd van klinken, maar je hoofd is ineens stil. Beste idee van het jaar: beginnen met een retreat. Cadeau voor jezelf!
 • Eerlijk, verdwijnen mooie hotel amenities altijd in je toilettas?
 • Ben jij op reis team alles uithangen of laat je alles lekker in je koffer zitten?
.
#inpakken #upgradeyourstyle #travel #inpakexpert #travelinglight #whattopack #portugal #autumn #algarve
 • Je hebt high tea en je hebt een thee beleving in de lobby van het @hotel_okura_amsterdam 🥰 Dit is zo’n feestje, je kijkt de hele middag je ogen uit en het smaakt ook nog eens waanzinnig. Yuzu obsessie still going strong! Perfect weekenduitje, hier fleurt iedere grijze winterdag instant van op! 
#okuramoments #hightea #luxurylifestyle #nevernoteating #hotelokuraamsterdam #okura #treatyourself #hotelexplorer #upgradeyourstyle
 • Toe aan een ‘pop of colour’? Dan moet je in Rotterdam zijn voor een flinke portie Japans pastel bij NISHI ontdekte @BroosB. Lees alle whereabouts nu op de site. .
#hotspots #rotterdam #nishimarket #supportyourlocal #originalretail #pinkeverywhere #popofcolour
 • Weekendtip voor lovers van sustainable luxury in je interieur: het zalige merk @palais timmert hard aan de weg met de mooiste duurzame spullen voor in je huis, voorzien van kekke printjes en kleuren. Dit weekend kun je de Jaipur collectie met o.a. lampen en fijne kussens vinden bij de pop-up in een andere fijne spot, @entrepotholland. Fleur je op zo’n grijze dag helemaal van op. Meer weekendtips via de link in bio 🛋
.
#weekendtips #amsterdam #popup #sustainableluxury #palais #entrepot #interieur #interieuradvies #vintage
 • De nieuwe Aesop winkel is een plaatje 🤍
Fotocredits: aesop
.
#retail #aesop #amsterdam #shopdesign #skincare #newintown
 • Yes, bijna weekend! Een van de weekendtips: de Johnnie Walker Blue Label bothy met whisky pairing bij The Tailor. Tot en met 20 december leer je dat 🥃 niet hoeft te wachten tot het digestief, maar juist heel goed met eten gepaard gaat!
.
#whisky #weekendtip #thetailer #bestbartender #johnniewalker #whiskypairing #bluelabel #luxurylifestyle #nhcollection #nhcollectionhotels
 • Stille getuigen van moeder natuur. De Maasai Mara is een uitgestrekt gebied waar het wildlife voor een groot deel haar gang kan gaan zonder menselijke ingrepen. Er wordt gelet op de dieren, alles gedaan om stropen te voorkomen, je mag niet off road rijden (maar op sommige stukken wel de auto uit, op eigen risico natuurlijk en daarom is met een gids op pad wel zo slim). Hoewel in het laagseizoen resulteert dat wel in alle auto’s die massaal op dezelfde ‘sighting’ af komen, en zo sta je ineens met >25 busjes naar een jagend luipaard te kijken, wat het dier niet echt helpt met de buit. Heel anders dan in meer private game reserves zoals Madikwe en Morukuru in Zuid-Afrika (bij de Botswaanse grens). Goed om over na te denken bij het kiezen van safari reizen: boxjes afvinken of animal wellbeing? 💚🐆
.
#kenia #safari #bushlife #safarireizen #conscioustravel #natureneedsheroes #wildlife #maasaimara #afrika #kenya #safaridesign
 • ‘Zeg, dat safari gebeuren, dan sta je heul vroeg op enzo. Waar ontbijt je dan? En de hele dag in zo’n auto, wat als je moet plassen?’ - nou, ontbijten doe je zo en wild piesen achter de auto. Ook dat is bushlife, tussen de skelettenkoppen en andere dieren sporen. Helemaal geen straf bij een opkomend zonnetje 💚
.
#bushlife #kenia #safari #wildlife #lekkereco #groen #visitkenya #luxurytravel #maasaimara
 • Sundowners op safari zijn zó mooi! De giraffen waren helaas camera shy maar zonder telefoon om ze vast te leggen net zo mooi 🦒😍

Follow Me!

Travel

Travelwish: ultra luxe hotel La Badira in Tunesië

13/07/2017
Suite Wallis Piscine La Badira

La Badira is een net geopend vijfsterrenhotel in Hammamet, Tunesië. Vanaf de officiële opening op vijf juli kun je in dit ultra luxe hotel baden in weelde. Zowel figuurlijk als letterlijk, want het hotel huisvest een eigen Spa bij Clarins! Tunesië heeft het zwaard, want door de terroristische aanslagen geldt er nog steeds negatief reisdavies. Dat kost inmiddels hotels de kop, dus een beetje extra liefde voor deze heldhaftige poging.

Introductie La Badira

La Badira betekent ‘as bright as the full moon’ in het Arabisch en die naam past goed bij het compleet witte design van het hotel. Alle 130 witgekleurde suites bieden een rustgevend uitzicht op de mediterraanse zee. Niet alleen de kamers, maar ook de twee zwembaden verzonken in witte terrassen zijn voorzien van dit prachtige panoramaplaatje. Maar niet alleen in de zomer kun je er terecht.

 photo Panorama La Badira.jpg

 photo Patio de jour La Badira.jpg

Het hotel heeft namelijk ook een bibliotheek, open haarden, cocktailbars en knusse sofa’s. Alle vier seizoenen is het goed vertoeven in La Badira en elke seizoen verandert het hotel op subtiele wijze. La Badira is het meest luxueuze hotel van de stad en ook het enige hotel in Tunesië dat benoemd wordt als een van ‘The Leading Hotels of the World’. Nog een bijkomend voordeel is dat het hotel alleen voor volwassenen is.

 photo Pool Bar La Badira.jpg
Oprichtster van het hotel is zakelijk leider Mouna Allani Ben Halima. Op haar 24e stond ze al aan het hoofd van een hotelketen en ze heeft een actieve rol gehad bij de ontwikkeling van het politieke en economische landschap van Tunesië. Om deze groei gaande te houden is een ontwikkeling van bestaande en nieuwe concepten in Tunesië nodig: “Its key draws, its cuisine, its arts and crafts and its culture. The luxury sector has a crucial role to play here, by bringing the tourist industry as a whole up a level and by improving the overall standard of services on offer and burnishing Tunisia’s image.”

Een stukje geschiedenis

Tot nu toe werd de toeristenmarkt in Tunesië hoofdzakelijk gedomineerd door de ‘low cost’ sector, omdat het beleid van het oude regime nog in werking was. Tegenwoordig heeft deze sector geen voeten meer in de aarde en met La Badira hoopt Tunesië de moderne reiziger aan te trekken met hun unieke concept. Het hotel brengt je terug naar de twintigste eeuw waarin kunstenaars en schrijvers naar Hammamet kwamen voor het betoverende licht en de omgeving. La Badira hoopt het verleden en heden samen te voegen door te contrasteren met licht en schaduwen, zodat Hammamet weer de inspiratiebron wordt van huidige kunstenaars.

 photo Lobby Claustrats La Badira.jpg
Het hotel heeft een moderne uitstraling, waar af en toe een vleugje nostalgie doet herinneren aan die oude geliefde globetrotters. Zo vind je er antiek hout en hier en daar staan oude vertrouwde leren koffers in de hoek. Deze mix van toen en nu illustreert de erfenis van een hoog creatieve tijd waarin culturen en artistiek fuseerden.

De hotelkamers

Van de 130 hotelkamers zijn er 120 juniorkamers met zeezicht. Daarnaast heeft La Badira tien extra luxueuze kamers. Zes hiervan zijn maar liefst 160 m2 ‘Legends’ suites. Elke van deze zes kamers is geïnspireerd op een van de artiesten die door de schoonheid van Hammamet betoverd werd tussen 1910 en nu.

 photo Suite Cocteau Chemine La Badia.jpg
De Roemeense architect George Sebastian, kunstenaar Paul Klee, Italo-Tunesische actrice Claudia Cardinale en Wallis Simpson (de vrouw van Duke of Windsor).

 photo Suite Macke Salon La Badira.jpg
Alle zes hebben ze een uniek decor en last but not least, een eigen privézwembad dat uitkijkt op de zee.

De spa by Clarins

La Badira is het enige hotel in Tunesië dat een spa heeft die gerund wordt door het prestigieuze Franse cosmetica merkt Clarins. De spa by Clarins heeft een unieke hammambehandeling waarin Clarin’s expertise en lokale ingrediënten gecombineerd worden.

 photo Spa Privilege 2 La Badira.jpg
De spa is geïnspireerd op de Romeinse badhuizen in Carthage en heeft 21 behandelkamers met marmeren muren, mozaïeken vloeren en ruimtelijke hammams met wolkendik stoom. Ook hier wordt de speling tussen licht en schaduw gebruikt om zowel grote open ruimtes als knusse hoekjes te creëren.

 photo Spa Hammam La Badira.jpg
Het grote verwarmde zwembad is half overdekt en biedt net als de kamers en de overige zwembaden een uitzicht over het fonkelende zoute water. Er is ook een sportschool aanwezig met de nieuwste apparatuur en een rustgevende tuin. De spa by Clarins heeft vier hydrotherapie behandelkamers waarvan er één een floating cabine heeft met zoutrijk water uit de dode zee. Twee kamers zijn voorzien van een whirlpool met lichttherapie en een zweefbed waarin lichaamspakkingbehandeling worden uitgevoerd. Om de hele ervaring compleet te maken is er in de spa ook een lounge, een mini hamam, een Japans bad en een duobehandelkamer.

 photo Spa gommage La Badira.jpg

Iris Oosterloo

Het liefst struint ze óf in een vintage winkel óf op de markt naar tweedehands schatten, óf kookt ze slow food gerechten onder begeleiding van een glas wijn. Protagonist van upcycling en doe-het-zelven. Gadgets en innovatieve ideeën warmen haar hart.
Iris Oosterloo

Instagram

 • The power of silence, nature and Mandali is pure magic ✨🧘🏼‍♀️ Threw some old baggage from the top of a mountain, was surprised how natural silence and not touching my 📱devices felt, read 3 books, was surprised to hear my own voice again (and how much noise eating makes, although it felt very mindful, taking 9 minutes for one mandarin) and I feel much lighter. Best start of the year, what a gift to me, myself and I! Thanks @mandali_retreats (all paid for myself) for your magic! 🏔 - and @deblonsports for making me feel comfortable wearing yoga pants all day every day - except I still won’t fly in it, it is stylish as hell! 📸by @fionacitroen who inspired me to invest in myself #mandaliretreat #mandali #italy #piedmont #mountaingirl #silence #silentretreat #gift #luxurytravel #upgradeyourstyle #glow
 • Went on a solo retreat and this is what I mainly did: endlessly staring outside, mesmerized by the beautiful views on local nature, drinking tea and moving towards every little ray of sunlight. I can highly recommend going on a little trip solo. It is easier to unwind from daily life, you can 100% do what you really feel like and you can finally reflect and act on what’s been on your mind for a while. Would you go on a trip alone? 
#mooirivier #soloretreat #travelingalone #memyselfandiandthezelfontspanner #nature #selfcare #conscioustravel
 • Snapping into the new year 📸 Trying to get out of hibernation mode, luckily the Italian mountains are calling me for a weekend of zen, silence and yoga at @mandali_retreats 
Captured by @clacam .
#snappingintothenewyear #snappingintoreality #hibernation #photography #shootingtime #zenbine
 • 2019: the year least travelled in my past decade. In which I learned: the curiosity and wanderlust are stronger, you can’t force yourself into not wanting to explore, in having a ‘normal’ life. It’s also the year I finally felt home in my own place. Contradicting much, but coming home never felt so good. My place, my rules, my mess, my carefully curated interior, my designs, my safe heaven, art, memories. Home. And now I’m off to @mooirivier - the last trip of the year, a solo retreat. Me, my thoughts, plans, ideas and a notebook, nature and silence. Recharging. See you next year, excited for the 2020 journey! .
#playtime #beach #sandcastles #portugal #tripdownmemorylane #praiadaluz #algarve #bestbeachesineurope #soloretreat
 • First time in years celebrating Christmas in NL, decided not to make it a tradition, gosh it’s dark, moody and grey. Merry Christmas y’all 🎄
 • Never stop playing 🌊
.
#beachgirl #portugal #algarve #waves #innerchild #jump #neverstopplaying #nevernottraveling #bestbeaches #beautifuldestinations #europetravel #travel #bretonstripes
 • This year I travelled only a fraction of the years before (yeah environment, meh me growing) but I sincerely hope I infected this little one with the travel bug. She reminds me of myself, with an even more curious and open eye, knows no fear. Grateful we as a family got the opportunity to explore Portugal, travel really is the only thing that makes you richer. 📸 (and 👧🏼) by @monique_dew .
#portugal #family #nevernottraveling #grateful #richkidsofinstagram #minime #travelbug #algarve #beautifulbeaches
 • Nairobi is one of the greenest cities, a delight to exchange city life chaos with the Karura forest. Walking towards a new trip here, adventure awaits! .
#kenya #karuraforest #nairobi #greencity #urbannature #cityforest #nature #forestbathing #walkingtowardsnewadventure #africa #fridayflashback
 • Monday Motivation: work hard, travel further and relax more
.
#aftermountainbikeglow #kenya #bikesafari #iphonetest #mondaymotivation #workhardplayharder #neubaueyewear #dogoodseegood #powerstones
 • Flat savannah or desert like landscapes are my fave. Missing safari bush life .
#kenya #maasaimara #bushlife #safari #natureneedsheroes #timberland #preservenature #blendingin #greentravel #conscioustravel #kenia #africa
 • Hakuna Matata
.
#kenya #kenia #africa #bushlife #sunset #swaraacacia_kenya #wildlife #incrediblenature #luxurytravel #luxurylifestyle #natgeotravel #natgeoirl #hakunamatata

Follow Me!