Instagram

 • Yes, bijna weekend! Een van de weekendtips: de Johnnie Walker Blue Label bothy met whisky pairing bij The Tailor. Tot en met 20 december leer je dat 🥃 niet hoeft te wachten tot het digestief, maar juist heel goed met eten gepaard gaat!
.
#whisky #weekendtip #thetailer #bestbartender #johnniewalker #whiskypairing #bluelabel #luxurylifestyle #nhcollection #nhcollectionhotels
 • Stille getuigen van moeder natuur. De Maasai Mara is een uitgestrekt gebied waar het wildlife voor een groot deel haar gang kan gaan zonder menselijke ingrepen. Er wordt gelet op de dieren, alles gedaan om stropen te voorkomen, je mag niet off road rijden (maar op sommige stukken wel de auto uit, op eigen risico natuurlijk en daarom is met een gids op pad wel zo slim). Hoewel in het laagseizoen resulteert dat wel in alle auto’s die massaal op dezelfde ‘sighting’ af komen, en zo sta je ineens met >25 busjes naar een jagend luipaard te kijken, wat het dier niet echt helpt met de buit. Heel anders dan in meer private game reserves zoals Madikwe en Morukuru in Zuid-Afrika (bij de Botswaanse grens). Goed om over na te denken bij het kiezen van safari reizen: boxjes afvinken of animal wellbeing? 💚🐆
.
#kenia #safari #bushlife #safarireizen #conscioustravel #natureneedsheroes #wildlife #maasaimara #afrika #kenya #safaridesign
 • ‘Zeg, dat safari gebeuren, dan sta je heul vroeg op enzo. Waar ontbijt je dan? En de hele dag in zo’n auto, wat als je moet plassen?’ - nou, ontbijten doe je zo en wild piesen achter de auto. Ook dat is bushlife, tussen de skelettenkoppen en andere dieren sporen. Helemaal geen straf bij een opkomend zonnetje 💚
.
#bushlife #kenia #safari #wildlife #lekkereco #groen #visitkenya #luxurytravel #maasaimara
 • Sundowners op safari zijn zó mooi! De giraffen waren helaas camera shy maar zonder telefoon om ze vast te leggen net zo mooi 🦒😍
 • De Keniase kustlijn is een plaatje, helemaal vanuit Diani White House - een parel die je tegenkomt op Airbnb. Aan het strand, op loopafstand van shops. Diani is een lange strip van hotels, resorts, restaurants en kraampjes met Maasai koopwaar. De stranden zijn hagelwit, het water different shades of blue en de apen hondsbrutaal. Paradijsje hoor! .
#kenia #kenya #dianibeach #dianiwhitehouse #airbnb #airbnbparel #afrika #nevernottraveling #bestbeachesoftheworld #whitebeach #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Ga je naar de Algarve en wil je iets bijzonders doen? Restaurant Caniço is gebouwd in de rotsen, gespecialiseerd in lokale vis en trakteert je op Cousteau-achtige filmpjes geprojecteerd op de rots. Je kunt er terecht voor lunch en diner, echt een aanrader! .
#portugal #algarve #rockrestaurant #canicorestaurante #michelinguide #local #fishrestaurant #luxurylifestyle #luxurytravel
 • Kleurrijk Lagos - en eind oktober is het nog heerlijk in de Portugese Algarve 💚
 • Het is nog goed toeven in de Portugese Algarve en wat is het er prachtig met alle krijtrotsen, grotten en blauwe water. Wat is jouw favoriete herfstvakantie zonbestemming?
.
#portugal #algarve #benagil #caves #praia #portugesekust #herfstvakantie
 • Throwback Thursday naar een van de meest romantische plekjes van Annecy 🖤
 • Precies 4 jaar geleden reisde Sabine af naar Iran, een reis die haar leerde meer ruimte te maken voor verveling en spontaniteit, je nog meer open stellen voor het onbekende en de mensen die daardoor op je pad komen en dat van de vooroordelen niets klopte. Een van de mooiste reizen ooit. En ja, ook daar genoeg hippe zaken en je kunt je ook gewoon optutten met een andere hoofddoek.
.
4 Years ago Sabine traveled through Iran and it was such an enriching trip, teaching about loyalty, hospitality and prejudices. 
#iran #haftkhan #shiraz #travel #nevernottraveling #forevercurious
 • Als je nog niet helemaal overtuigd was van de schoonheid van het meer van Annecy 💙

Follow Me!

Travel

Travelwish: ultra luxe hotel La Badira in Tunesië

13/07/2017
Suite Wallis Piscine La Badira

La Badira is een net geopend vijfsterrenhotel in Hammamet, Tunesië. Vanaf de officiële opening op vijf juli kun je in dit ultra luxe hotel baden in weelde. Zowel figuurlijk als letterlijk, want het hotel huisvest een eigen Spa bij Clarins! Tunesië heeft het zwaard, want door de terroristische aanslagen geldt er nog steeds negatief reisdavies. Dat kost inmiddels hotels de kop, dus een beetje extra liefde voor deze heldhaftige poging.

Introductie La Badira

La Badira betekent ‘as bright as the full moon’ in het Arabisch en die naam past goed bij het compleet witte design van het hotel. Alle 130 witgekleurde suites bieden een rustgevend uitzicht op de mediterraanse zee. Niet alleen de kamers, maar ook de twee zwembaden verzonken in witte terrassen zijn voorzien van dit prachtige panoramaplaatje. Maar niet alleen in de zomer kun je er terecht.

 photo Panorama La Badira.jpg

 photo Patio de jour La Badira.jpg

Het hotel heeft namelijk ook een bibliotheek, open haarden, cocktailbars en knusse sofa’s. Alle vier seizoenen is het goed vertoeven in La Badira en elke seizoen verandert het hotel op subtiele wijze. La Badira is het meest luxueuze hotel van de stad en ook het enige hotel in Tunesië dat benoemd wordt als een van ‘The Leading Hotels of the World’. Nog een bijkomend voordeel is dat het hotel alleen voor volwassenen is.

 photo Pool Bar La Badira.jpg
Oprichtster van het hotel is zakelijk leider Mouna Allani Ben Halima. Op haar 24e stond ze al aan het hoofd van een hotelketen en ze heeft een actieve rol gehad bij de ontwikkeling van het politieke en economische landschap van Tunesië. Om deze groei gaande te houden is een ontwikkeling van bestaande en nieuwe concepten in Tunesië nodig: “Its key draws, its cuisine, its arts and crafts and its culture. The luxury sector has a crucial role to play here, by bringing the tourist industry as a whole up a level and by improving the overall standard of services on offer and burnishing Tunisia’s image.”

Een stukje geschiedenis

Tot nu toe werd de toeristenmarkt in Tunesië hoofdzakelijk gedomineerd door de ‘low cost’ sector, omdat het beleid van het oude regime nog in werking was. Tegenwoordig heeft deze sector geen voeten meer in de aarde en met La Badira hoopt Tunesië de moderne reiziger aan te trekken met hun unieke concept. Het hotel brengt je terug naar de twintigste eeuw waarin kunstenaars en schrijvers naar Hammamet kwamen voor het betoverende licht en de omgeving. La Badira hoopt het verleden en heden samen te voegen door te contrasteren met licht en schaduwen, zodat Hammamet weer de inspiratiebron wordt van huidige kunstenaars.

 photo Lobby Claustrats La Badira.jpg
Het hotel heeft een moderne uitstraling, waar af en toe een vleugje nostalgie doet herinneren aan die oude geliefde globetrotters. Zo vind je er antiek hout en hier en daar staan oude vertrouwde leren koffers in de hoek. Deze mix van toen en nu illustreert de erfenis van een hoog creatieve tijd waarin culturen en artistiek fuseerden.

De hotelkamers

Van de 130 hotelkamers zijn er 120 juniorkamers met zeezicht. Daarnaast heeft La Badira tien extra luxueuze kamers. Zes hiervan zijn maar liefst 160 m2 ‘Legends’ suites. Elke van deze zes kamers is geïnspireerd op een van de artiesten die door de schoonheid van Hammamet betoverd werd tussen 1910 en nu.

 photo Suite Cocteau Chemine La Badia.jpg
De Roemeense architect George Sebastian, kunstenaar Paul Klee, Italo-Tunesische actrice Claudia Cardinale en Wallis Simpson (de vrouw van Duke of Windsor).

 photo Suite Macke Salon La Badira.jpg
Alle zes hebben ze een uniek decor en last but not least, een eigen privézwembad dat uitkijkt op de zee.

De spa by Clarins

La Badira is het enige hotel in Tunesië dat een spa heeft die gerund wordt door het prestigieuze Franse cosmetica merkt Clarins. De spa by Clarins heeft een unieke hammambehandeling waarin Clarin’s expertise en lokale ingrediënten gecombineerd worden.

 photo Spa Privilege 2 La Badira.jpg
De spa is geïnspireerd op de Romeinse badhuizen in Carthage en heeft 21 behandelkamers met marmeren muren, mozaïeken vloeren en ruimtelijke hammams met wolkendik stoom. Ook hier wordt de speling tussen licht en schaduw gebruikt om zowel grote open ruimtes als knusse hoekjes te creëren.

 photo Spa Hammam La Badira.jpg
Het grote verwarmde zwembad is half overdekt en biedt net als de kamers en de overige zwembaden een uitzicht over het fonkelende zoute water. Er is ook een sportschool aanwezig met de nieuwste apparatuur en een rustgevende tuin. De spa by Clarins heeft vier hydrotherapie behandelkamers waarvan er één een floating cabine heeft met zoutrijk water uit de dode zee. Twee kamers zijn voorzien van een whirlpool met lichttherapie en een zweefbed waarin lichaamspakkingbehandeling worden uitgevoerd. Om de hele ervaring compleet te maken is er in de spa ook een lounge, een mini hamam, een Japans bad en een duobehandelkamer.

 photo Spa gommage La Badira.jpg

Iris Oosterloo

Het liefst struint ze óf in een vintage winkel óf op de markt naar tweedehands schatten, óf kookt ze slow food gerechten onder begeleiding van een glas wijn. Protagonist van upcycling en doe-het-zelven. Gadgets en innovatieve ideeën warmen haar hart.
Iris Oosterloo

Instagram

 • Nairobi is one of the greenest cities, a delight to exchange city life chaos with the Karura forest. Walking towards a new trip here, adventure awaits! .
#kenya #karuraforest #nairobi #greencity #urbannature #cityforest #nature #forestbathing #walkingtowardsnewadventure #africa #fridayflashback
 • Monday Motivation: work hard, travel further and relax more
.
#aftermountainbikeglow #kenya #bikesafari #iphonetest #mondaymotivation #workhardplayharder #neubaueyewear #dogoodseegood #powerstones
 • Flat savannah or desert like landscapes are my fave. Missing safari bush life .
#kenya #maasaimara #bushlife #safari #natureneedsheroes #timberland #preservenature #blendingin #greentravel #conscioustravel #kenia #africa
 • Hakuna Matata
.
#kenya #kenia #africa #bushlife #sunset #swaraacacia_kenya #wildlife #incrediblenature #luxurytravel #luxurylifestyle #natgeotravel #natgeoirl #hakunamatata
 • Saw my wallpaper in action 🐆
Safari life completed ☑️
Photo magic shot @byliselore and her new Sony gadgets
.
#safari #maasaimara #kenya #leopardloar #leopardroar #wallpaper #photography #bushlife #wildlife #nationalgeographic #natgeoirl #africamcflashtours #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Sundowners with wine in the wild ✔️
Not in the picture: the 🦒 who didn’t want to model 📷 @byliselore .
#safari #bushlife #sundowner #kenya #wineinthewild #luxurytravel #africa
 • Me running into the sea. Wow, what an incredible coast, white sandy beaches, clear blue water. Stayed at one of the nicest Airbnb’s ever, with the best care of John and his friends. All fueled up for the bush life, starting tomorrow! .
#kenia #kenya #dianibeach #airbnb #airbnbpearl #hiddengem #luxurytravel #sustainabletravel #whitebeach #beachlife #africa #beautifulworld #travel #experience #coastline
 • Out of Office 🧳
From family holiday in Portugal to adventure and hugging a close friend in Kenya. Final packing, work etc. before stepping on the plane tomorrow. Excited much! 
Drone footage by @herendelsewhere 💙
.
#outofoffice #travelbug #nevernottravelling #reunite #kenya #bushlife #safari #beach
 • If life gives you lemons 🍋 squirt someone in the eye! Happy Sunday!
.
#algarve #Portugal #casacaravela #lemontree #makeyourownquotes #makelemonade #garden #luz #faro
 • Is it weekend yet? 
And this pretty much sums up last week in Portugal: relaxing with a permanent smile on my face. Slept for days, read books, took naps on the beach, by the pool and in the hammock.
#portugal #holiday #hammocktime #autumnbreak #nevernottraveling #zenbine #selfcare #unwind #dogoodseebetter #neubaueyewear
 • The house in the middle was our home in Portugal last week. Incredibly thankful for the family holiday, spending time together, making memories 💙🙏🏻 Drone capture by @herendelsewhere @herrehuberts and @elisedewitte. Oh and we fully paid, nospon, but a very sincere shout out to Sascha from @surfeninportugal.nl who arranged the incredible house, transport etc. .
#portugal #praiadaluz #lagos #faro #familyholiday #autumnbreak #villa #luxurytravel #surfeninportugal #dronefootage #herendelsewhere #thankful #throwback #tbt #throwbackthursday #travelmemory

Follow Me!