Travel travelwish

Droombestemmingen: 3 eilanden voor op je bucketlist

Je wordt wakker met uitzicht op zee en kunt de hele dag in de zon liggen en zo nu en voor een frisse duik het helderblauwe water opzoeken. Na een dag zonnen, snorkelen of surfen zie je de zon achter het water naar beneden zakken. Ik ben gek op eilanden en kan heerlijk wegdromen bij plaatjes en verhalen van prachtige droombestemmingen. Deze drie eilandengroepen staan zeker op mijn bucketlist!

Whitsundays, Australië

De Whitsundayeilanden aan de oostkust van AustralIë staan heel hoog op mijn verlanglijstje: paradijselijke witte zandstranden waar geen einde aan lijkt te komen en prachtig helderblauw water om in te duiken en snorkelen. Het lijkt me heerlijk om een weekje langs de verschillende eilanden te zeilen. Natuurlijk hoort een bezoekje aan Whitehaven Beach, het bekendste strand op het grootste eiland daarbij, maar ik zou ook graag de kleinere eilandjes zien. En hoe gaaf zou een tochtje met een helikopter boven deze eilandengroep zijn?

Whitehaven_beachFoto: Jared Yeh / Flickr

Lofoteneilanden

De traditionele Noorse vissersdorpjes met de karakteristieke rode hutjes, de fjorden, besneeuwde bergtoppen en de ruige zee; deze eilandengroep boven Noorwegen staat hoog op mijn bucketlist. Anders dan je misschien zou verwachten van eilanden die zo noordelijk liggen, is het klimaat op de eilandengroep mild wat het zelfs een van de meest noordelijke plekken ter wereld maakt om te surfen. Tel daarbij de mogelijkheid om het Noorderlicht te zien en de nooit ondergaande zon in de zomer bij op en je snapt wat de Lofoteneilanden zo geliefd maken. Redenen genoeg om een ticket naar Noorwegen te boeken!

LofoteneilandenFoto: Judith / Flickr

Vanuatu-eilanden

Deze eilandengroep in de Stille Oceaan wordt regelmatig getroffen door natuurgeweld: orkanen, tropische stormen en aardbevingen zijn niet ongewoon in dit gebied dat in de Ring of Fire ligt, waardoor er in de afgelopen tien jaar tientallen aardbevingen plaatsvonden. Ook liggen er een aantal actieve vulkanen op de eilanden. Door klimaatverandering dreigt een deel van het gebied ook nog eens in zee te verdwijnen. Toch lijkt deze afgelegen eilandengroep me een fantastische bestemming. Vanwege de Blue Holes bijvoorbeeld. Het water in deze zoetwaterbronnen wordt gefilterd door lagen kalksteen waardoor het een bijzondere diepblauwe kleur krijgt.

Sabine de Witte