Travel travelwish

Travelwish: Antwerpen

travelfacts

Afgelopen weekend sliep ik een nachtje in Brussel en het was heerlijk. Ik werd er weer even aan herinnerd dat je voor een gevoel van ‘weg zijn’ niet per se naar verre oorden of avontuurlijke bestemmingen hoeft af te reizen; een korte roadtrip naar onze onderburen is soms al genoeg om jezelf even helemaal op te laden en nieuwe energie te krijgen. Daarom is Antwerpen deze week mijn travelwish en heb ik een paar éxtra leuke redenen voor je verzameld om deze toffe stad te bezoeken.

1. De Koninck
In het voorjaar van 2015 zal de oudste stadsbrouwerij van Antwerpen, De Koninck, een bierbelevingscentrum openen. Op een authentieke, educatieve en interactieve wijze kun je er de rijke biercultuur en geschiedenis van de laatst overgebleven stadsbrouwerij beleven. Een fijn begin (of afsluiter) voor een rondje door de stad!

2. Dries van Noten
Bij iedere seizoenswisseling heeft kledingontwerper Dries van Noten een sprookjesachtige etalage in het Modepaleis. Vanaf 13 februari kun je meer van zijn werk bewonderen in het ModeMuseum. Aan de hand van verschillende thema’s geeft hij op een visuele wijze inzage in zijn werk, creatieproces en inspiratiebronnen. Compleet met kunst, mode, film en muziek. Wauw!

3. Borgerhout
Borgerhout is momenteel de meest upcoming wijk van Antwerpen en ligt tussen Diamant, Zurenborg en Deurne. Het is de kleurrijkste van Antwerpen met een volkse en creatieve sfeer. Het multiculturele karakter van de wijk trekt jonge koppels, kunstenaars en gezinnen aan. De nieuwe hippe tentjes schieten er dan ook als paddenstoelen uit de grond.

Nog één tip: als ode aan de stad heeft 100% reisgidsen een speciale actie: wie vanaf 1 maart 2015 een 100% stedengids naar keuze koopt, krijgt de reisgids 100% Antwerpen t.w.v. € 14,95 er GRATIS bij! Yes!

Wat zijn jouw tips voor een weekendje Antwerpen?

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)