Travel travelwish

Travelwish: Beirut

Al jaren op mijn bucket list; Beirut. De Libanese stad wordt ook wel het LA van het Midden Oosten genoemd; een goed nachtleven, mooie mensen, goed eten etc. Bovendien is de stad niet zo streng qua kledingvoorschriften en kun je er als westerling prima rondlopen.
Bovendien is de geschiedenis en architectuur een garantie voor een bijzondere ervaring. Na 15 jaar oorlog, de verdeling van de stad in Oost en West, bouwt Beirut nu aan een high society stad met moderne architectuur, internationale winkels, bijzondere nachtclubs die lokale gebruiken als muziek, kunst en eeuwenoude tradities omarmen. De stad ligt aan zee, dus combineert strand met een citytrip. Het lijkt me aantrekkelijker om in Beirut over de lokale souk rond te lopen dan in een ander islamitisch land.

https://youtu.be/0bM52iAZXlU

Beirut avond

Beirut skyline

Beirut stad

Het lijkt me een perfecte bestemming voor een lang weekend met vriendinnen weg. Shoppen, eten, op stap, bijkomen op het strand, slenteren door de oude straten, de laatste sporen van de oorlogen zien voordat ze worden vervangen door nieuwbouw.

Ben jij wel eens in Beirut geweest? Wat was je ervaring? Of zou je hier naar toe willen?

Sabine de Witte