Travel travelwish

Travelwish: Kefalonia

Nu de zon in Nederland een beetje doorbreekt stijgen de vakantiekriebels heel langzaam naar mijn hoofd. Ik droom steeds vaker weg bij paradijselijke bestemmingen en stuitte tijdens het surfen op internet per toeval op Kefalonia, een Grieks eiland waar ik nog nooit eerder van gehoord had.

kefalonia

Kefalonia

Een eiland waar het zomer en winter heerlijk weer is, waar je kunt zwemmen in helder zeewater dat altijd meer dan 20 graden is, waar je kunt slenteren door mooie dorpjes of steden, waar je kunt wandelen in de bergen en de prachtige natuur. Dat is Kefalonia. Met een oppervlakte van 780 vierkante kilometer is Kefalonia het grootste van de Ionische eilanden. Het heeft ongeveer 36.000 inwoners. Dit eiland is nog niet overspoeld door toeristen, maar wordt wel steeds populairder als vakantiebestemming. Bekende producten van Kefalonia zijn de rode en witte wijn, de speciale honing en de witte kaas met de mooie naam Myrzithra.

Het eiland is de ideale vakantiebestemming, het heeft alles: prachtige stranden, gebergte, gezellige authentieke dorpen, mooie natuur, lekker eten, heerlijke temperaturen en genoeg te zien en doen.
Zo kan je in de hoofdstad aan de haven in een van de gezellige restaurants heerlijk eten of op het terras een verkoelend drankje nuttigen. Het lijkt me ideaal om een weekje in een vakantiehuis of villa op het eiland door te brengen. Op die manier kun je je eigen plan trekken en maak je een bestemming toch anders mee dan vanuit een hotel. Klinkt geweldig toch?Wat is jouw travelwish op dit moment?

Sabine de Witte