travelwish

Travelwish: helemaal tot rust komen op Guernsey

Guernsey bay

Guernsey, de bestemming als je even helemaal tot rust wilt komen! Zin in stilte, ga dan deze zomer (of in het najaar) naar Guernsey! Het Britse Kanaaleiland Guernsey is een oase van rust. Een ideale plek om te ontspannen en uit te waaien. Je kunt er op yoga-retraite, heerlijk wandelen en zalig eten in een heerlijk klimaat. Ontdek mee wat Guernsey te bieden heeft en waarom dit travelwish waardig materiaal is!

Guernsey: Brits eiland

Guernsey is onderdeel van een Britse eilandengroep, gelegen tussen Engeland en Frankrijk. Door de ligging heeft het eiland een mild zeeklimaat met mediterraanse invloeden, waardoor het het hele jaar zacht is. Vanuit Nederland vlieg je op Southampton (SOU) om van daaruit door te vliegen naar Guernsey (GCI), binnen een kleine vier uur sta je dan in dit onbekende paradijs.

In Guernsey op yoga-retraite

In Guernsey valt de rust als een deken over je heen. Je kunt er de drukte van de stad en het dagelijkse leven volledig loslaten. Om de rust nog meer te vinden organiseert Be Inspired een yoga-retraite met vijf yogasessies, inclusief een dynamische ochtendoefening en een late introspectieve namiddagsessie. De lessen worden verzorgd door yogadocent Emma Després en zijn geschikt voor alle niveaus, zowel voor beginners als gevorderden. Emma Després kan desgewenst een heerlijk yoga pakket voor je samenstellen. De eerstvolgende sessie begint dertien oktober, maar je kunt je nu al inschrijven!

 photo yoga-retraiteguernsey_1.jpg

    Waar verblijf je?

Je verblijft zeven nachten in het luxe, pittoreske Hotel Fleur du Jardin inclusief English breakfast. Om je wellness-verblijf compleet te maken, is er dichtbij ook een Lavender Rooms Wellness Center met gespecialiseerde schoonheidsspecialistes. In een rustige en ontspannen sfeer bieden ze een uitgebreid aanbod spa-behandelingen aan.

Wandelen in Guernsey

In Guernsey kun je na je yogasessie nog grondig uitwaaien op een van de 18 wandelingen georganiseerd door Tasty Walks. Onder de zon geniet je van het beste wat dit Britse Kanaaleiland te bieden heeft. Je loopt door prachtige landschappen, over ruige klifpaden en langs witte zandbaaien. De wandeling is rijkelijk voorzien van cafés, strandtenten en terrassen waar je even een tussenstop maakt voor een goed verdiend glas wijn (of twee). De hoofdstad heeft veel restaurants met keukens uit alle hoeken van de wereld, zodat je qua keuze altijd iets van je smaak kunt vinden.

Zowel de geoefende als de minder getrainde wandelaar komt hier aan zijn trekken, want de wandelroutes van Tasty Walks zijn voor verschillende niveaus. De wandelingen worden begeleid door een audiogids, ingesproken door tv-persoonlijkheid James Strawbridge. Op een interactieve wandelkaart vind je alle bezienswaardigheden.

 photo Guernsey-walks.jpg

    Het menu

Op bijna elk menu staan schelpdieren en zeevis, variërend van zeekreeft en garnalen tot oesters, krabben en sappige zeebaars. Dit is allemaal dankzij de warme golfstroom, waardoor zee hier wemelt van leven. Het klimaat op Guernsey is ideaal voor de teelt van vele soorten groente en fruit. Vergeet vooral de heerlijke zuivel niet te proeven, gemaakt van de melk van de beroemde Guernsey koeien. Kortom, Tasty Walks is een echte aanrader en dé manier om Guernsey te leren kennen.

 photo Guernsey-Food_1.jpg

Sabine de Witte