Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

travelwish

Travelwish: Noorwegen

02/11/2014

Eerder schreven we al over Ålesund als onze favoriete nieuwe travelwish, maar nu geeft de Lonely Planet ons nog wat extra redenen om Noorwegen te bezoeken.

Indrukwekkende score

Afgelopen maand is Lonely Planet’s jaarlijkse bestseller ‘Best In Travel’ in de winkel verschenen voor het jaar 2015 en Noord-Noorwegen is in dit boek bekroond tot een van de 10 beste regio’s ter wereld om te bezoeken volgend jaar. De regio kwam daar vooral op vanwege haar uitgestrekte landschap van gletsjers en door fjorden gespleten bergen, warmhartige mensen, wilde dieren en natuurlijke schoonheid. Maar behalve deze prachtplek, haalde Noorwegen nog drie inspirerende toplijsten in het boek: ‘Most Illuminating Experiences’ (het zien van de middernachtzon bij Svalbard), ‘Unforgettable Family Travel Experiences’ (langlaufen door de Noorse bergen) en ‘Best Places To Get A Yes’ (de rots Trolltunga). Wow!

Most Illuminating Experiences

In de lijst van Most Illuminating Experiences kreeg het zien van de middernachtzon bij de Noorse eilandengroep Svalbard de vierde plek. Niet voor niets, want tussen 15 april en 26 augustus gaat hier de zon niet onder en kijk je je ogen uit naar de zonnestralen die midden in de nacht weerkaatsen op de gletsjers die bemand worden door ijsberen en walrussen.

Midnight-Sun-Frank-Andreassen_www.nordnorge.com_Longyearbyen

Noorwegen, here we come!

Sabine de Witte

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!